Fotografija: Službeni plakat
Galerija
Službeni plakat

EUROPSKA TURNEJA Osnivač legendarnog benda Tuxedomoon u utorak nastupa u Pakracu

Steven Brown će u Pakracu promovirati svoj novi album "Le Hombre Invisible", a nakon Pakraca slijede koncerti u Beču, Berlinu i BruxellesuPakrac je jedna od stanica europske turneje američkog glazbenika Stevena Browna, osnivača legendarnih Tuxedomoona, a koncert će biti održan u utorak 31. svibnja u Vladičanskom dvoru s početkom u 21 sat.

Steven Brown će u Pakracu promovirati svoj novi album „Le Hombre Invisible“, a osim svojih kompozicija, izvesti će i pjesme koje potpisuje kao autor u Tuxedomoon. Uz njega, u Pakracu će nastupiti i Luc van Lieshout, također nekadašnji član Tuxedomoona, te Benjamin Glibert (Aquaserge).

Elektro-punk 

Tuxedomoon su osnovani 1977. godine u San Franciscu, u zlatnom dobu post-punk scene. Bend je vrlo brzo postao centralnom stvaralačkom snagom njujorške No Wave scene, a njihov drugi singl “No Tears” smatra se elektro-punk klasikom. Široj publici najpoznatiji su po hitu "In a manner of speaking" čije se obrade dotakao i Martin Gore iz Depeche Modea.

U sklopu europske turneje Brown je nastupio u Francuskoj, Švicarskoj, Italiji i Srbiji, a nakon Pakraca slijede koncerti u Beču, Berlinu i Bruxellesu.

Vitez od Ladina

Prije koncerta u Vladičanskom dvoru će od 20 sati biti upriličen svečani prijem povodom dodjele nagrade „Viteza od Ladina“ kojom je Episkopa Pakračko-slavonskog, vladiku Jovana Ćulibrka odlikovao Izraelski Centar za ladino kulturu „Moše David Gaon“. Vladika Jovan je odlikovan „za doprinos očuvanju uspomene na žrtve Jasenovca i vizionarski angažman na očuvanju židovske kulture na području bivše Jugoslavije“. Odlikovan je još u svibnju 2020., ali je uručenje odgađano zbog epidemioloških mjera.