Fotografija: Naučite heklati kao što su heklale naše bake/Foto: Unsplash
Galerija
Naučite heklati kao što su heklale naše bake/Foto: Unsplash

Dođite u udrugu Impress na kreativnu radionicu heklanja

Kroz heklanje možemo napraviti šalove, kape, malu torbicu ili futrolicu za mobitel. Vještine heklanja primjenjujemo na moderno doba mladih, poručuje Tanja HercegDaruvarska Udruga Impress 30. ožujka u 10 sati ujutro organizira kreativnu radionicu heklanja.

Udruga Impress kroz radionicu heklanja, ali i brojne druge kreativne radionice, nastoji potaknuti sve osobe na kreativnost i kvalitetno korištenje slobodnog vremena. Udruga Impress radi i s umirovljenicima, no ovaj put radionicu vodi mlada osoba - Ana Marija Radnić.

Osnivačica i predsjednica daruvarske udruge Impress Tanja Herceg/Foto: Impress
Osnivačica i predsjednica daruvarske udruge Impress Tanja Herceg/Foto: Impress

- Pozivamo sve umirovljenike na zajedničku međugeneracijsku radionicu gdje ćemo razmijeniti znanje, iskustvo i vještine. Unuci će pokazati što su naučili od svojih baka, ali isto tako će i bake moći prenijeti na unuke vještine heklanja s obzirom da kroz heklanje možemo napraviti šalove, kape, malu torbicu ili futrolicu za mobitel. Vještine heklanja možemo primijeniti na moderno doba mladih. Nije potrebno donijeti nikakve dodatne materijale jer ćemo mi osigurati sve što je potrebno, samo bi bilo dobro najaviti se kako bismo osigurali dovoljno materijala potrebnih za ovu radionicu - rekla nam je predsjednica udruge Impress Tanja Herceg.

Kroz projekt

Inače, radionica je dio projekta „I mi smo tu - Aktivni u zajednici” koji Udruga Impress provodi u partnerstvu s Centrom za razvoj osobnih kompetencija i zaštitu ljudskih prava te Gradom Daruvarom uz financijsku potporu Europskog socijalnog fonda u vrijednosti od 1,6 milijuna kuna.

Udruga Impress organizira kreativnu radionicu heklanja/Foto: Udruga Impress
Udruga Impress organizira kreativnu radionicu heklanja/Foto: Udruga Impress