Fotografija: Asja Petersen održat će poseban besplatan Focus Point trening/Foto: Stipe Cigić
Galerija
Asja Petersen održat će poseban besplatan Focus Point trening/Foto: Stipe Cigić

Dođite u subotu na na Sportski piknik ispod ginka i trening Aktivne Hrvatske na Sokolu

Cijeli događaj zamišljen kao subotnje druženje obitelji i ekipa u prirodi, na pikniku, i kao promicanje važnosti redovite tjelesne aktivnosti i zdravog načina životaU Organizaciji Školskog sportskog saveza Grada Daruvara u subotu se organizira još jedan vrlo zanimljivo koncipiran događaj.

Naime, Sportski piknik održat će se u parku ispod dvorca Grofa Jankovića i kultnog ginka, a ideja je zapravo sjajna - svi posjetitelji u svom aranžmanu donose deke i ostale potrepštine (hrana, piće...) i zauzimaju svoje mjesto u Park perivoju ispod dvorca Grofa Jankovića.

U Park perivoju ispod dvorca grofa Jankovića i stabla ginka održat će se Sportski piknik/Foto: TZ Daruvar Papuk/Predrag Uskoković
U Park perivoju ispod dvorca grofa Jankovića i stabla ginka održat će se Sportski piknik/Foto: TZ Daruvar Papuk/Predrag Uskoković

U sklopu piknika planirano je i predstavljanje brojnih zdravih proizvoda proizvedenih na lokalnim OPG-ima kao i predstavljanje, sportskih i drugih udruga i institucija povezanih sa tjelesnom aktivnošću i promicanjem zdravog načina života. Svakome od njih biti će osigurani prostor za izlaganje gdje će posjetitelji kroz šetnju i druženje moći se dodatno upoznati sa proizvodima i aktivnostima lokalnih OPG-ovaca, udruga i drugih. Naravno, svi koji to budu željeli moćći će domaće proizvode odmah i kupiti.

U sklopu Sportskog piknika biti će organizirana i Sportska zona za najmlađe, gdje će se uz pomoć volontera, studenata i magistara kineziologije provoditi sportske i rekreacijske aktivnosti.

Plakat za Sportski piknik uz Aktivnu Hrvatsku
Plakat za Sportski piknik uz Aktivnu Hrvatsku

Sportska animacija trajat će od 10:00-10:45, a riječ je o mini treningu za najmlađe. U samom Park perivoju biti će označena navedena Sportska zona gdje će sva djeca biti pod stručnim nadzorom.

Također će se održati i pokazni trening kluba Skok i Matee Ivanović s temom joge (Morning flow) pa se svi oni koji se nisu uspjeli prijaviti na trening aktivne Hrvatske i svi ostali zainteresirani mogu pridružiti i isprobati novu aktivnost. Taj će se trening održati u terminu od 10:00 do 10:40 točno kod ginka. 

Tim Aktivne Hrvatske će također prije samog treninga sudjelovati na Sportskom pikniku i podružiti se sa posjetiteljima.

Glavni događaj je svakako trening Aktivne Hrvatske uz Asju Petersen, Renatu Sopek i TIM Kineziološkog fakulteta Zagreb. Svi zainteresirani prethodno se moraju prijaviti putem linka aktivnahrvatska.hr.

Focus Point sistem treninga poseban naglasak stavlja na efikasnost pokreta i funkcionalnost tijela, a sadrži elemente treninga jakosti, pilatesa i joge/Foto: Stipe Cigić
Focus Point sistem treninga poseban naglasak stavlja na efikasnost pokreta i funkcionalnost tijela, a sadrži elemente treninga jakosti, pilatesa i joge/Foto: Stipe Cigić

Svi ostali imati će mogućnost praćenja treninga na stadionu Sokol, uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Cijeli događaj zamišljen kao subotnje druženje obitelji, ekipa, … u prirodi, na Pikniku, i promicanje važnosti redovite tjelesne aktivnosti i zdravog načina života, te se veselimo Vašem dolasku!!

SPORTSKI PIKNIK – TRENING AKTIVNE HRVATSKE

12. 06. 2021.

Raspored:

1) Sportski piknik: 9:00-14:00

2) Pokazni trening kluba Skok i Matee Ivanović s temom joge (Morning flow) 10:10:40

3) Trening Aktivne Hrvatske: 11:30-12:30