Fotografija: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar organizira ciklus radionica posvećen odgoju djece/Foto: Unsplash
Galerija
Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar organizira ciklus radionica posvećen odgoju djece/Foto: Unsplash

Dođite u daruvarsku knjižnicu i doznajte kako odgojiti svoje dijete

Cilj mini interaktivnih predavanja je omogućiti učenje, druženje i razmjenu ideja o važnim roditeljskim temama primjerice o postavljanju granica u odgoju, korištenju medija i igriPučka knjižnica i čitaonica Daruvar organizira besplatna web predavanja za sve roditelje djece rane i predškolske dobi u sklopu programa "Rastimo zajedno – interaktivna web predavanja".

Cilj mini interaktivnih predavanja je omogućiti učenje, druženje i razmjenu ideja o važnim roditeljskim temama primjerice o postavljanju granica u odgoju, korištenju medija i igri.

Rastimo zajedno

Program je nastao tijekom 2020. i 2021. godine u vrijeme pandemije uzrokovane korona virusom na inicijativu dugogodišnjih voditeljica programa Rastimo zajedno i Centra za podršku roditeljstvu Rastimo zajedno koje kao nacionalni partner provodi Generali osiguranje u međunarodnoj inicijativi "The Human Safety Net".

Organiziraju se tri teme. "Trebaju li djeca granice?" održat će se 15. ožujka, „Samo se igra? – važnost igre za cjeloviti dječji razvoj“ će se održati 19. ožujka i „Djeca i mediji“ 24. ožujka. Sve tri radionice trajat će od 17 do 18.30 sati, a možda i kraće, ovisno o temi.

Zatvorena grupa

Naime, grupa će biti zatvorena, do maksimalno 12 roditelja s mogućnosti sudjelovanja oba roditelja, a prednost pri upisu imaju roditelji koji mogu prisustvovati svim radionicama.

Ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar/Foto:Privatni album
Ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar/Foto:Privatni album

- Ovo će biti ciklus radionica posvećen odgoju djece. Sretna sam što ćemo krenuti s programima i za djecu ove godine bez obzira na epidemiološku situaciju i što smo se uspjeli dogovoriti sa psihologinjom jer bit će skoro godina dana da nismo organizirali nikakva predavanja niti radionice za djecu pa neka ovo bude lijepi početak kalendarske godine - rekla nam je Romana Horvat, ravnateljica Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar.

Svi zainteresirani roditelji na radionice se mogu prijaviti do petka 12. ožujka.