Fotografija: Bitno je odabrati zdrave sladove umjesto jednostavnih šećera/Foto: Inkubator ideja
Galerija
Bitno je odabrati zdrave sladove umjesto jednostavnih šećera/Foto: Inkubator ideja

Dođite u bjelovarski Inkubator ideja i naučite kako napraviti zdravi desert

Saznajte nove recepte za deserte koji će vas iznenaditi punoćom okusa i bogatstvom tekstura. Svoje tajne odat će nam fitness trenerica i nutricionistica Nikolina Sudarević koja svoje znanje uvijek rado prenosi drugima
BJELOVAR - Najteži dio obroka je pronaći savršen kraj - ukusan i zdravi desert. Je li to moguće? Priliku naučiti pripremati ukusne i zdrave deserte za cijelu obitelj, u kojima možete uživati bez grižnje savjesti, imat ćete u četvrtak, 26. kolovoza u Inkubatoru ideja, s početkom u 18 sati. Radionicu „Zdravi deserti by Nina“ vodit će cijenjena fitness trenerica i nutricionistica Nikolina Sudarević koja svoje znanje i petnaestogodišnje iskustvo rada u fitness industriji uvijek rado prenosi drugima. I slatko može biti zdravo!

Uživanje u okusima

Uz dobro poznatu urođenu sklonost prema slatkome vrlo je teško nepcu uskratiti omiljeni okus, osobito ako je riječ o djeci koja ne mare previše o štetnim učincima jednostavnih šećera na organizam. U ovo doba procvata procesirane hrane, koja vrlo često sadrži velike količine šećera, često je teško pronaći alternativne načine uživanja u slatkom bez žrtvovanja uživanja u omiljenim okusima.

<p>Nina Sudarević odat će nam kako pripremiti zdrave slastice/Foto: Inkubator ideja</p>

Nina Sudarević odat će nam kako pripremiti zdrave slastice/Foto: Inkubator ideja

Postoje li ipak načini uživanju u desertima koji nam neće činiti štetu unosom previše šećera, krivih masnoća i pšeničnog brašna?

Prirodni sladovi

Zdravi deserti sastoje se od zdravih namirnica, prirodnih zaslađivača, zdravih masti i ne sadrže dodatne šećere. Osnovni korak u njihovoj pripremi je zamjena bijelog šećera prirodnim sladovima poput sladova od žitarica primjerice ječmenog ili rižinog slada ili agavinog sirupa, koji će osigurati ugodan sladak okus slastica, ali će i povoljno djelovati na koncentraciju glukoze u krvi.

Dođite u Inkubator ideja na radionicu „Zdravi deserti by Nina“ u potrazi za zdravim i ukusnim slasticama i saznajte nove recepte za deserte koji će vas iznenaditi punoćom okusa i bogatstvom tekstura.

<p>U slatkome se može uživati, ali uz pomno odabrane namirnice/Foto: Inkubator ideja</p>

U slatkome se može uživati, ali uz pomno odabrane namirnice/Foto: Inkubator ideja

Ulaz na radionicu je slobodan za sve zainteresirane, ali je zbog ograničenog broja sudionika potrebna najava dolaska pozivom (043/243-534), e-mailom (office@inkubator-ideja.hr) ili porukom na Facebook.