Fotografija: Promatranje ptica zanimljiv je hobi/ Foto: Udruga Biom
Promatranje ptica zanimljiv je hobi/ Foto: Udruga Biom

Dođite na promatranje ptica u subotu u Kaniškoj Ivi: "Provedite lijepo i korisno prijepodne"

Prošetat ćemo se uz ribnjak i uživati u prizorima i pjevu raznolikih vrsta ptica, poručuju organizatori koji će osigurati sve što je potrebno za promatranje pticaNaši su gradovi i naselja prepuni divljine, iako toga njihovi stanovnici često nisu svjesni.

Okružuje nas bogata bioraznolikost koja uz nas živi i tvori posebne ekosustave, koji gradove čine ljepšim i zdravijim mjestima za život. Zato za sve zainteresirane Udruga Biom u suradnji s Centrom za posjetitelje Natura 2000 u Garešnici organizira upoznavanje s pernatim sugrađanima.

Svi su dobrodošli

- Svi su dobrodošli pridružiti nam se na promatranju ptica u subotu 13. travnja u 9 sati kod ŠRD “Som” u Kaniškoj Ivi. Prošetat ćemo se uz ribnjak i uživati u prizorima i pjevu raznolikih vrsta ptica. Za sudjelovanje u promatranju ptica nije potrebno ništa osim dobre volje! Udruga Biom osigurava dalekozore i knjige za prepoznavanje ptica, kao i stručne ornitologe koji će tijekom šetnje dijeliti svoje znanje o prepoznavanju, ponašanju i načinu života ptica koje susretnemo. Tradicija Biomovih promatranja ptica je zaključiti šetnju druženjem na kavi s okupljenim ljubiteljima prirode te razmjenom dojmova s promatranja, čemu se veselimo i u Garešnici. Pozivamo sve zainteresirane za promatranje da se predbilježe ispunjavanjem upitnika kako bismo mogli osigurati dovoljnu količinu potrebne opreme - kažu u Biomu koji će u Garešnici biti u subotu, a u Daruvaru u nedjelju. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!