Fotografija: Suncokretu se svi dive/Foto: Tihomir Krajnović
Galerija
Suncokretu se svi dive/Foto: Tihomir Krajnović

Divovski suncokret od 6 metara u Vrbovcu kod Daruvara dika je obitelji Krajnović: "Nema tko mu se ne divi"

"Tata je uz njega stavio visoku trstiku za koju ga je vezao da suncokret slučajno ne bi puknuo. Stvarno su se brinuli o njemu, a on im vratio na najljepši mogući način, predivnim cvijetom", kaže Tihomir KrajnovićDARUVAR - Tko je god posljednjih dana prolazio kroz naselje Vrbovac pored Daruvara nije mogao ne primijetiti divovski suncokret koji se nalazi uz glavnu cestu, točnije uz kuću na broju 84.

Prerastao je gotovo i samu kuću obitelji Krajnović, a za to su zaslužni Dobrila i Mile Krajinović koji su ga posadili i njegovali posljednjih mjeseci.

Osiguran trstikom

Kako nam je pojasnio njihov sin Tihomir, roditelji su suncokret posadili s ostalim cvijećem.

Gotovo je prerastao kuću/Foto: Tihomir Krajnović
Gotovo je prerastao kuću/Foto: Tihomir Krajnović

- Njegovali su ga i svakodnevno zalijevali, a sudeći po rastu, nalazi se na idealnom terenu. Očito mu sve paše. Visok je oko šest metara. Tata je uz njega stoga stavio visoku trstiku za koju ga je vezao da sunckret slučajno ne bi puknuo od silne visine. Stvarno su se brinuli o njemu, a on im je sve to vratio na najljepši mogući način, predivnim cvijetom, kaže nam Tihomir kojega su prolaznici ponukali da fotografira neobičan ukras sela i pošalje fotografiju medijima.

Inače, Krajnovići suncokret ne sade na polju tako da im je ovo jedini primjerak.

Preživio sve oluje

- Uz sve cvijeće koje mama ima, sada njihovu okućnicu krasi i taj suncokret koji ne možete ne primijetiti. Preživio je mnoge oluje i nevremena, a redovito ga svi hvale jer se nalazi uz glavnu cestu pa prolaznici uživaju u pogledima na njegovu neuobičajenu visinu, kaže nam Tihomir.

Visok je oko šest metara/Foto: Tihomir Krajnović
Visok je oko šest metara/Foto: Tihomir Krajnović

Osim vjetrove, preživio je suncokret i brojne toplotne udare ovoga ljeta što dovoljno govori o njegovom prkosnom karakteru. Ali i o činjenici da opravdava svoj naziv - suncokret.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!