Fotografija: Foto: PD Petrov vrh
Galerija
Foto: PD Petrov vrh

Daruvarski planinari u subotu hodaju za neprežaljenog Slivu: "Dugi će za sve skuhati gulaš"

Osim što je bio predsjednik društva, Slavko Pokorny Sliva je bio domar u planinarskom domu i dobri duh Zapadnog PapukaU spomen na svog bivšeg predsjednika, planinarsko društvo Petrov vrh organizira 6. memorijalni Slivin pohod.

Osim što je bio predsjednik društva, Slavko Pokorny Sliva je bio domar u planinarskom domu i dobri duh Zapadnog Papuka. Uvijek je bio spreman pomoći, bilo savjetom ili prijevozom i ta njegova osobnost bila je poznata u Slavoniji, a vjerujemo i mnogo šire.

Planinarski doručak

- Iako ga nema već 6 godina, nadamo se da je sjećanje na njega ostalo u srcima mnogih i da će se 4. svibnja 2024. doći prisjetiti tog dobrog čovjeka - poručuju planinari. 

Okupljanje je od 9:00 na Petrovom vrhu/ Foto: PD Petrov vrh
Okupljanje je od 9:00 na Petrovom vrhu/ Foto: PD Petrov vrh

Plan je da se od 9 pa do 9.45 sati ujutro zainteresirani planinari pojave na Petrovom vrhu kod Planinarskog doma uz planinarski doručak.

- Kao i uvijek mjesto okupljanja će biti kod doma na Petrovom vrhu jer je to bila njegova druga kuća. Nakon kraće pozdravne riječi domaćina u 10 sati krećemo na hodanje. Staza je duga oko 11,5 km, obiđe se za 4 sata i već po tradiciji vodi do poznatog Slivinog mosta, te na vidikovac Glamačine sa kojeg je najbolji pogled na naše gorje. Kružnim putem se vraćamo do mosta i nakon malo strmijeg uspona stižemo do doma. Po povratku moći ćete se pogostiti (uz simboličnu donaciju) gulašem kojeg će skuhati naš domar Dugi - napominju iz PD Petrov vrh i mole sve planinare koji bi poslije šetnje htjeli ručati da im se jave što prije kako bi mogli za sve osigurati dovoljno hrane.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!