Fotografija: Daruvarske mažoretkinje nakon proglašenja pobjednika/Foto: Daruvarske mažoretkinje
Daruvarske mažoretkinje nakon proglašenja pobjednika/Foto: Daruvarske mažoretkinje

Daruvarske mažoretkinje osvojile čak 54 medalje na online turniru

Ovakvi turniri su definitivno velika motivacija curama, dok se ponovno ne krene na nastupe i u gostovanja gdje će imati priliku zasjati u punom sjaju i prezentirati naš najljepši mali grad, rekla je voditeljica Ivana BediDaruvarske mažoretkinje osvojile su 11 zlatnih, 22 srebrne i 21 brončanu medalju na online turniru Korona 2021. kojeg je organizirao Mažoret savez Hrvatske.

Na turniru se natjecalo ukupno 31 članica Daruvarskih mažoretkinja u šest različitih kategorija: Dječji sastav formacija, Dječji sastav solo, Starije kadetkinje formacija, Starije kadetkinje solo, Juniorke formacije i Juniorke solo.

Veliko uzbuđenje

Djevojke su natjecanje shvatile vrlo ozbiljno, vrijedno su vježbale koreografije tako da uspjeh nije mogao izostati.

Prije samog natjecanja u prostoru bivšeg daruvarskog diska kod djevojčica se osjetilo veliko uzbuđenje. Cure su bile prelijepo odjevene i uređene, popravljale su se frizure i ponavljale koreografije. Čim je natjecanje krenulo, djevojčice i djevojke su besprijekorno izvele ono što su mjesecima vrijedno uvježbavale. Kad je sutkinja pročitala imena cura koje će dobiti medalje, nastala je prava euforija.  

Službeno uručenje medalja

- Sretni smo što, unatoč koroni koja je u svim timovima izazvala veliku krizu i manjak cura, kod nas nije takva situacija, a ovakvi turniri su definitivno velika motivacija curama, dok se ponovno ne krene na nastupe i u gostovanja gdje će cure imati priliku zasjati u punom sjaju i prezentirati naš najljepši mali grad, naš Daruvar. S obzirom da smo zbog tehnike morali biti tiho prilikom turnira kako bi nas sutkinja preko Zooma čula, publika je bila dosta ograničena, te će naše djevojke imati priliku ponovno otplesati svoje točke s kojima su osvojile medalje te ćemo im tada službeno uručiti medalje. Nadamo se da će nam se u tome pridružiti i gradonačelnik i dogradonačelnica te time uveličati samu dodjelu. Tako će dobiti osjećaj koliko je velika stvar osvojiti medalju, pa makar i online - rekla nam je voditeljica Daruvarskih mažoretkinja Ivana Bedi i dodala kako će dodjelu medalja organizirati čim im medalje stignu, a dodjeli će moći prisustvovati svi zainteresirani gledatelji. 

Pogledajte tko je sve osvojio medalje na ovom turniru: 

MINI KADETI SOLO:

Srebrna medalja: Magdalena Karnik, Natali Šolić, Una Knezek

Brončana medalja: Elena Miljković, Tesa Vereb, Una Kadežabek, Lara Horina, Karla Šolić

MINI KADETI FORMACIJA:

Srebra medalja: Tesa Vereb, Natali Šolić, Magdalena Karnik, Una Kadežabek, Karla Šolić

Brončana medalja: Lara Horina, Barbara Nemec, Una Knezek, Karla Šolić, Elena Miljković, Nikolina Tutić, Leona Milić, Magdallena Puhalo Magdalena Karnik

KADETI SOLO:

Zlatna medalja: Lana Hohnjec, Tereza Bolanča, Tena Herout, Karla Bohar, Korina Bičak

Srebrna medalja: Nika Joščak, Ana Marija Bohar, Lara Cajsperk

KADETI FORMACIJA:

Srebrna medalja: Karla Bohar, Ana Marija Bohar, Lara Cajsperk, Lana Hohnjec, Nika Joščak, Tena Herout, Marija Brletić, Lorena Bureš, Korina Bičak, Tereza Bolanča

Brončana medalja: Nina Zec, Lana Zec, Iva Brletić, Veronika Karnik, Sabina Vondraček

JUNIORI SOLO:

Zlatna medalja: Lorena Tutić

Srebrna medalja: Tina Vondraček

Brončana medalja: Lorena Bureš

JUNIORI FORMACIJA:

Zlatna medalja: Lorena Tutić, Mihaela Tutić, Lucia Ajman, Sara Tuković, Tina Vondraček

Pogledajte dijelić atmosfere s nastupa Daruvarskih mažoretkinja: