Fotografija: Foto: Ivan Gašpar/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Ivan Gašpar/MojPortal.hr

Daruvarska knjižnica poziva na radionicu uz čaj: "Slavit će se 200. rođendan Bedřicha Smetane"

Radionica će se održati u dvorani knjižnice 13. travnja s početkom u 10 sati. Prijave su u tijeku, a radionica je namijenjena uzrastima od sedam godina navišeVoditeljica Središnje knjižnice za češku manjinu daruvarske Pučke čitaonice i knjižnice Emilija Sedlaček u suradnji s učiteljicom iz Češke, Terezom Vlček Klímovom organizira rođendansku „lapbook“ radionicu uz čaj za školsku djecu.

- Slavljenik je Bedřich Smetana koji je 2.3. navršio 200 godina - kažu u Knjižnici.

Ponijeti dobro raspoloženje!

Radionica će se održati u dvorani knjižnice 13. travnja s početkom u 10 sati.  Prijave su u tijeku. Radionica je namijenjena svima uzrasta od sedam godina naviše.

Plakat
Plakat "Lapbook" radionice u Daruvaru/ Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

- Zainteresirani i prijavljeni učenici (7+) trebaju ponijeti svoju šalicu za čaj i dobro raspoloženje. Uz slušanje Smetanovih glazbenih djela sudionici će izraditi „lapbook“ – trodimenzionalnu veliku knjigu u kojoj će se  tematizirati bitne i zabavne činjenice iz skladateljeva života, a što se tiče stvaralaštva, predmet interesa bit će simfonijske skladbe „Vyšehrad“ i „Vltava“, budući da su ta dva dijela ciklusa „Má vlast“ napisana 1874. što je bitno zbog okrugle obljetnice, ali i zbog činjenice da su to prva djela koja je Smetana napisao nakon što je u potpunosti oglušio - pojašnjava organizatorica.

Rođendansko čašćenje za djecu uključivat će čaj od lipe s lipovim medom, budući da je lipa češko nacionalno stablo. Grickalice će, pak, biti na temu vrhnja, doznajemo.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!