Fotografija: Vlasnik destilerije Goran Kovačić/ Foto: Wise Grus
Galerija
Vlasnik destilerije Goran Kovačić/ Foto: Wise Grus

Daruvarska destilerija Wise Grus u godinu dana osvojila ukupno 28 medalja za kvalitetu

Višnjevac, Borovniček, Viljamovka i Teranino sada su dio bogate ponude ove sve uspješnije priče obitelji KovačićIako Goran i Dora Kovačić u čuda ne vjeruju, upravo im se to dogodilo, no iza svakog poslovnog uspjeha stoji puno rada i truda. Naime, u godinu dana ovi su Daruvarčani osvojili na domaćim i stranim natjecanjima ukupno 28 zlatnih i srebrnih medalja za kvalitetu.

Napustio bankarski sektor

Uglavnom se radi o međunarodnim priznanjima za bračni par Kovačić, koji se odlučio napustiti bankarski sektor i na svojoj djedovini započeti proizvodnju po drevnim obiteljskim recepturama svojih predaka, veliku pažnju posvećujući tradiciji. Taj je potez bio i više nego rizičan, osobito uzevši u obzir bogatu ponudu pića u našoj zemlji, no oni su svim srcem vjerovali da će uspjeti i upravo se to i dogodilo. Wise Grus (Mudri ždral) već se u velikoj mjeri pozicionirao u Hrvatskoj i prepoznatljiv je po toj mudroj ptici, zaštitnici grada Daruvara. Ovaj put “rađanje” njihovih novih bestsellera trajalo je nešto dulje, jer su definiranje okusa i mirisa preuzele žene iz tvrtke, sklone savršenim okusima. Kroz ruke su im prošli mnogobrojni začini i najkvalitetniji macerati voća, sve dok nisu pronašle pobjedničku kompoziciju. Začini su inače uobičajen sastojak likera, no ove kreativne dame odabrale su i neke od egzotičnih okusa, koji se ne susreću tako često. Osmislile su i nekoliko koktela kako bi mnogima uljepšale vruće ljetne noći.

Foto: Destilerija Wise Grus
Foto: Destilerija Wise Grus
Foto: Destilerija Wise Grus
Foto: Destilerija Wise Grus

Nježne note marcipana

Prvi koji je ugledao svjetlo dana je Višnjevac - kojeg se može pronaći u svakoj slavonskoj kući i kao takav i čuvar tradicije. Bogat miris višanja s nježnim notama marcipana u okusu, savršena je kombinacija, a obično se poslužuje na temperaturi od 8 do 10 stupnjeva. Oduševio je zahtjevne žirije u Frankfurtu i Londonu i to do te mjere da su mu dodijelili zlatnu medalju.

U njegovim tamnim aromatičnim bobicama uživamo, a posebno ih je veselje pronaći u šumi i odmah kušati. Borovniček u sebi nosi upravo tu svježinu šumskih nota i zavodljivu boju uz nježnu kiselost, a kad se svi ti okusi sljube nastaje savršena harmonija. Ovaj se liker zaogrnuo srebrnim sjajem u Londonu.

Baršunasta aroma krušaka

Viljamovac je dobio ime po prekrasnoj mirisnoj kruški. Baršunasta i raskošna aroma zrelih krušaka uronjena u vrhunski destilat kruške viljamovke, ma čisti užitak okusa i izvanrednog mirisa. Iako je mlađahan, njegov je poseban okus razgalio žiri na međunarodnom natjecanju u Londonu pa mu je dao srebro. 

U Teraninu se kriju paprene note u kombinaciji sa svježinom vina Teran, uz dodatak cimeta, klinčića i korice naranče. U njemu je spojeno ono najbolje iz prirode, istarske i slavonske tradicije. Omiljeno je piće predstavnica ženskog spola, a okus ostaje u sjećanju.  

Sva spomenuta pića mogu se pronaći u zagrebačkoj Wise Grus trgovini te drugim trgovinama i kafićima, ističu u daruvarskoj destileriji.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!