Fotografija: Ždralice već sada pripremaju novi krug radionica/Foto: Udruga Ždralice
Galerija
Ždralice već sada pripremaju novi krug radionica/Foto: Udruga Ždralice

Daruvarčanke poludjele za šivanjem i heklanjem: "Radionice su već drugi dan bile popunjene"

No, razloga za tugu onih koje se nisu stigle prijaviti i osigurati svoje mjesto – nema. Jer već sada Ždralice rade planove o novom krugu radionica. Evo detalja...DARUVAR – Čini se kako su Daruvarčanke poludjele za šivanjem i heklanjem. Naime, samo dva dana nakon što su članice Udruge Ždralice Daruvar objavile kako pokreću dvije razlite radionice za sve one koji žele naučiti šivati i heklati, grupe su popunjene.

No, razloga za tugu onih koje se nisu stigle prijaviti i osigurati svoje mjesto – nema. Jer već sada Ždralice rade planove o novom krugu radionica.

Odličan odaziv

Više o svemu ispričala nam je Suzana Lipovac, predsjednica Ždralica.

- Dugo nas već Daruvarčanke pitaju kada ćemo nešto slično organizirati jer kažu kako bi voljele načiti nešto od toga. Stoga smo krenuli u tu priču. Muške ekipe nema, makar nam se znaju odazvati za neke druge radionice koje organiziramo. Sva su mjesta bila popunjena već drugoga dana otkako smo objavili da su krenule prijave, kaže nam Suzana i napominje kako će se svi oni koji nisu sada stigli, moćiprijaviti za drugi krug radionica.

Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

- Baš smo se iznenadile velikim odazivom. Drago nam je zbog toga. Prve radionice kreću u tjednu nakon Uskrsa. Kroz mjesec travanj će prva ekipa završiti, napominje Lipovac koju veseli da se na radionice javljaju žene srednjih godina. 

Priznale su kako puno njih kod kuće ima šivaću mašinu koju nikada nisu koristile pa im je žao što stoje.

- Uvjerena sam da će nakon našeg početničkog tečaja žene napokon moći pokrenuti mašine koje im stoje. Bilo je upita mama koje su na tečaj htjele doći s kćerkama. No, sada su ove radionice baš za odrasle. Njima poručujemo da se malo strpe jer pripremamo nešto novo, razveselit ćemo ih, zaključuje Lipovac.

Osnovne informacije

Inače, riječ je o početničkoj radionici šivanja i heklanja za odrasle i mlade od 15 godina na dalje. Grupe su male sa svega 5 do šest sudionika, a svi materijali i alati za početničke radionice osiguran. Rukotvorine koje polaznici izrade moći će ponijeti kući. Bit će održane ukupno četiri radionice u trajanju od 90 minuta. Kotizacija iznosi 20 eura.

- Oduvijek ste imali želju naučiti šivati ili heklati, a niste imali priliku. Imate strah da vam to neće ići. No, ne možete znati dok ne probate. Prijavite se na naše radionice i sve će vam biti jasnije.

Radionice će se održavati jedan ili dva puta tjedno, prema željama grupe.

Na početničkim radionicama šivanja, naučit ćete se koristiti šivaćim strojem, upotrebljavati osnovne bodove te izraditi svoju prvu rukotvorinu – platnenu vrećicu koju nosite sa sobom.

Simpatični nazivi

Na početničkom tečaju heklanja, naučit ćete se koristiti iglama za heklanje, osnovne bodove te izraditi svoju prvu, jednostavnu (da se ne uplašite) rukotvorinu koju nosite sa sobom.

Radionice planiramo održavati u 4 stupnja, te će svi koji završe početnički stupanj, po želji moći nastaviti dalje. Nazvali smo ih „Četiri godišnja doba“.

Početničke radionice „Proljeće“

2. stupanj radionica „Ljeto“

3. stupanj radionica „Jesen“

4. stupanj radionica „Zima“

Radionice će se dogovarati prema dinamici grupe, nećemo biti strogo vezani za godišnja doba, poručuju Ždralice.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!