Fotografija: Učenica 5. b. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora, Marina Bartoniček, upisala je ovu daruvarsku školu u povijest natjecanja iz znanja u Hrvatskoj/Foto: Privatni album
Galerija
Učenica 5. b. razreda Osnovne škole Vladimira Nazora, Marina Bartoniček, upisala je ovu daruvarsku školu u povijest natjecanja iz znanja u Hrvatskoj/Foto: Privatni album

Daruvarčanka Marina Bartoniček (11) prva na državnom natjecanju iz informatike

"Nisam znala što me čeka u pitanjima pa sam se zabavila dok sam ih rješavala. Natjecanje iz informatike zasigurno je jedna od mojih boljih, ako ne i najboljih životnih postignuća", kaže MarinaMarina Bartoniček (11), učenica 5.b razreda Osnovne škole Vladimira Nazora Daruvar, osvojila je prvo mjesto na državnom natjecanju iz informatike, u kategoriji Digitalne kompetencije 5, koji se održao online 12. travnja.

Marina Bartoniček osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju iz informatike/Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar
Marina Bartoniček osvojila prvo mjesto na Državnom natjecanju iz informatike/Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar

- Nažalost, nisam bila prisutna na natjecanju kao mentorica, jer se natjecanje provodilo online u školi. Prema naputku Povjerenstva morala je biti druga učiteljica informatike koja ne predaje Marini. Inače se natjecanje trebalo održati u Primoštenu, ali zbog epidemioloških mjera, došlo je do promjene - rekla nam je Marinina mentorica Ivana Vorel Herout.

Sa zadnjeg na prvo mjesto

Naime, prvo se održalo školsko natjecanje nakon kojeg je Marina pozvana na županijsko natjecanje i to kao zadnja na popisu, a od 20 ukupnih bodova na županijskom natjecanju osvojila je 18,25 boda te zauzela prvo mjesto i plasirala se na državno natjecanje zajedno s osam drugih učenika.

Natjecanje se provodilo online u školi/Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar
Natjecanje se provodilo online u školi/Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar

- Pripremali smo se za županijsko natjecanje i prolazili kroz kompletnu zbirku zadataka s prošlogodišnjih natjecanja. S obzirom na to da je dio nastave bio online, komunicirale smo putem Teams-a - kaže Ivana Vorel Herout i dodaje da će se za iduću godinu nastojati što bolje pripremiti u nadi da će se epidemiološka situacija smiriti i da će uspjeti otići u Primošten.

Najbolje životno postignuće

Marini je na natjecanju bilo dobro i zanimljivo, no priznaje kako je bilo i zbunjujućih pitanja koje je trebalo dešifrirati u dva sata koliko je natjecanje i trajalo.

Iako je bila sama u učionici, Marini je na natjecanju bilo zanimljivo/Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar
Iako je bila sama u učionici, Marini je na natjecanju bilo zanimljivo/Foto: OŠ Vladimira Nazora Daruvar

- Nisam znala što me čeka ni što očekuju od mene u pitanjima pa sam se zabavila dok sam ih rješavala. Natjecanje iz informatike zasigurno je jedna od mojih boljih, ako ne i najboljih životnih postignuća. Vježbala sam oko dva tjedna što je puno više za razliku od školskog i županijskog natjecanja. Ponosna sam što sam došla takoreći do samog kraja natjecanja - kaže nam Daruvarčanka Marina Bartoniček koja planira sudjelovati i na natjecanju iduće godine.