Foto: Daruvarske toplice, Marko Pilat

Foto: Daruvarske toplice, Marko Pilat

PRESTIŽNO PRIZNANJE

Daruvarčanima u kuhinji nema ravnih: Terasa i Little Italy Pub u društvu najboljih hrvatskih restorana

U elitnom društvu 100 najboljih hrvatskih restorana i ove su se godine ponovno našla čak dva iz Daruvara...

U Rijeci je u četvrtak održana svečana dodjela plaketa Restaurant Croatica te predstavljena knjiga “100 vodećih hrvatskih restorana i njihovi specijaliteti 2025/26”. U elitnom društvu najboljih hrvatskih restorana i ove su se godine ponovno našla čak dva iz Daruvara, Terasa Daruvarskih toplica i Little Italy Pub.

Poznata gastronomska platforma Gastronaut ovaj izbor provodi već 30 godina, a daruvarska Terasa čak je 15 uvrštena među najbolje. Bolji prosjek ima svega nekoliko hrvatskih restorana, tako da se može reći kako je ovaj daruvarski restoran zaista u samom vrhu domaće gastronomije.

Stalna ulaganja

- Ponosni smo zbog novog priznanja, a činjenica da smo već 15. put u društvu vodećih najbolje govori o kontinuitetu kvalitete u Terasi i stalnim ulaganjima. Naš restoran dio je Daruvarskih toplica koje stalno ulažu, ne samo u zdravstvene usluge, već i ugostiteljsku ponudu – ističe Adriano Papoušek, voditelj restorana Terasa.

Daruvarske toplice već su 15. put u društvu najboljih/Foto: Daruvarske toplice

Daruvarske toplice već su 15. put u društvu najboljih/Foto: Daruvarske toplice

Barokni restoran Terasa

Barokni restoran Terasa

Dodaje kako novog uspjeha ne bi bilo da nije dobro uhodanog i složnog tima koji je svakodnevno na usluzi građanima.

- Naša ekipa je spoj mladosti i iskustva, a svima je iskreno stalo do toga da svaki naš gost iz restorana ode zadovoljan – kaže Papoušek.

Adriano i Marko sa svojim priznanjima/Foto:Daruvarske toplice

Adriano i Marko sa svojim priznanjima/Foto:Daruvarske toplice

To je ponekad pravi izazov jer se gastronomija stalno mijenja, a u Terasu stižu gosti različitih profila.

- Trenutno smo u pripremama za proslavu Martinja i Nove godine, a pripremamo i određene korekcije redovnog jelovnika koji uvijek mora biti bogat i šarolik jer nam dolaze različiti gosti. Stoga u ponudi moramo imati vegetarijanska i veganska jela, jela za sportaše, obroke bez glutena, posebnu ponudu za djecu i slično.

Sve poznatije ime

No, daruvarski gastronomski stručnjaci već godinama uspijevaju zadovoljiti moderne zahtjeve te istovremeno na jelovniku zadržati dašak tradicije po kojem su nadaleko poznati.

Misa Maya, specijalitet Daruvarskih toplica/Foto: Daruvarske toplice

Misa Maya, specijalitet Daruvarskih toplica/Foto: Daruvarske toplice

Tim baroknog restorana Terasa/Foto: DT

Tim baroknog restorana Terasa/Foto: DT

A sve poznatiji na hrvatskoj gastronomskoj karti jesti u daruvarski Little Italy Pub koji se, iako postoji tek pet godina, među vodećim domaćim restoranima našao već treću godinu za redom.

- Ponosni smo na taj uspjeh. Već prve godine stručnjaci iz Gastronauta sam nam rekli da smo posebni i potpuno drugačiji od drugih, kad je riječ o interijeru, usluzi, hrane koju nudimo. U godinama koje su uslijedile tu smo kvalitetnu podigli na još višu razinu – kaže vlasnik Little Italy Puba Marko Pilat.

Dodaje kako današnje ugostiteljstvo ne poznaje stagnaciju, a oni koji u ovome poslu žele biti uspješni, u njega moraju stalno ulagati.

Zadovoljni gosti

- Nema ničeg bez ulaganja. Mi smo tako u posljednje vrijeme proširili prostor, obnovili kuhinju, stalno nastojimo povećati kvalitetu usluge – kaže Pilat.

Marko Pilat kaže kako rezultata ne bi bilo bez stalnih ulaganja/Foto: Marko Pilat

Marko Pilat kaže kako rezultata ne bi bilo bez stalnih ulaganja/Foto: Marko Pilat

Specijalitet Little Italy Puba/Foto: Marko Pilat

Specijalitet Little Italy Puba/Foto: Marko Pilat

Gosti su to očito prepoznali jer u njegov restoran danas stižu, ne samo iz Daruvara i okolice nego i puno udaljenijih mjesta.

Inače, u knjizi koja je izdana u sklopu posljednjeg Gastronautovoj izbora Little Italy Pub je prezentirao svoju janjeću koljenicu koju pripremaju 12 sati kako bi bila savrseno mekana. K tome je zapečena u krušnoj peći i servirana uz domaći pire krumpir i demiglace umak.

Restoran Terasa se pak predstavio svojim jelom  Misa Maya. Riječ je o purećem odresku punjenim slaninom, sirom i svježom rajčicom pečenom na grillu koji se poslužuje s jajetom na oko.

Posebno priznanje/Foto: Grad Daruvar

Posebno priznanje/Foto: Grad Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!