Fotografija: Daruvarčani i njihovi gosti ove subote će uživati u velikom Cvjetnom sajmu/Foto: Matija Djanješić/CROPIX (ilustracija)
Galerija
Daruvarčani i njihovi gosti ove subote će uživati u velikom Cvjetnom sajmu/Foto: Matija Djanješić/CROPIX (ilustracija)

Cvjetni sajam seli u Julijev park koji će 23. listopada postati najšareniji dio grada

Ukrasit će se svaki kutak južnog dijela parka, održat će se brojne zanimljive radionice, domaći OPG-ovci predstavit će svoje proizvode, a naučit ćete nešto i o očuvanju okoliša
Veseli i šareni Cvjetni sajam vraća nam se idući vikend u Daruvar. Ovaj put moći ćete ga posjetiti na novoj, jedinstvenoj, i vjerojatno najljepšoj lokaciji u gradu - Julijevom parku Daruvarskih toplica.

Nove ideje

Naime, Turistička zajednica Daruvar-Papuk, u suradnji s Gradom Daruvarom i Daruvarskim toplicama, organizira 13. Sajam cvijeća, ukrasnog bilja, sadnica i popratne opreme u Daruvaru koji će se održati u subotu 23. listopada 2021. godine od 9 do 17 sati u Julijevom parku.

<p>Foto: Turistička zajednica Daruvar-Papuk</p>

Foto: Turistička zajednica Daruvar-Papuk

Daruvar je grad parkova i prekrasnog zelenila, mjesto koje je osvojilo najviše "Zelenih cvjetova" za najuređeniji mali grad kontinentalne Hrvatske. Budući da građani Daruvara ulažu veliki trud i napor prilikom uređivanja svojih okućnica, Daruvarski cvjetni sajam im je sjajna prilika za neke nove ideje.

<p>Cvjetni sajam ponudit će bogat izbor cvijeća, sadnica, trajnica, povrća, koji su uzgojili proizvođaci iz gotovo cijele Hrvatske/Foto: Matija Djanješić/CROPIX</p>

Cvjetni sajam ponudit će bogat izbor cvijeća, sadnica, trajnica, povrća, koji su uzgojili proizvođaci iz gotovo cijele Hrvatske/Foto: Matija Djanješić/CROPIX

- Iznimno me veseli što će se po prvi put Daruvarski cvjetni sajam održati u Julijevom parku Daruvarskih toplica, što će izlagači i proizvođači svoj asortiman predstaviti našim sugrađanima i posjetiteljima u perivoju koji je po svojoj ljepoti poznat u cijeloj regiji. Naš Odsjek hortikulture zajedno sa djelatnicama Gradske uprave vrijedno priprema cvjetne i ostale instalacije kojim ćemo ukrasiti svaki kutak južnog dijela parka u kojem će se održati Sajam. Također Daruvarske toplice su se uključile i u kreaciju dodatnih sadržaja u sklopu sajma tako da će po prvi puta biti održana i radionica "Joga u Lječilišnom perivoju", u suradnji s TZ Daruvar-Papuk organiziramo "Kavu i čaj na Antunovom vrelu" i radionicu "Izrada jesenskih vijenaca za vrata" -  rekao nam je Ratko Vuković, ravnatelj Daruvarskih toplica koji vjeruje da će i izlagači i posjetitelji Sajma uživati u novom ambijentu Daruvarskog cvjetnog sajma jer, kako kaže Ratko Vuković, plan je da se u suradnji s Gradom Daruvarom i Turističkom zajednicom jedan dio manifestacija preseli u Julijev park, a sve u cilju povećavanja atraktivnosti kvalitete sadržaja.

<p>Ratko Vuković, novi ravnatelj Daruvarskih toplica/Foto: MojPortal.hr</p>

Ratko Vuković, novi ravnatelj Daruvarskih toplica/Foto: MojPortal.hr

- Prostor sajma, uz prodaju cvijeća, obogatit ćemo i ponudom prerađevina od voća i povrća, sira, meda domaćih OPG-ova te s nekoliko kreativnih radionica; Radionica "Cvjetne vile i vilenjaci" u organizaciji Pučke knjižnice i čitaonice Daruvar, Radionica "Izrada jesenskih vijenaca za vrata" u organizaciji Odsjeka Hortikulture Daruvarskih toplica i radionica "Joga u lječilišnom perivoju" u organizaciji Službe fizioterapije Daruvarskih toplica. Na sve radionice potrebna je ranija prijava jer je broj sudionika ograničen - kaže nam Ivana Plažanin Vuković, direktorica TZ Daruvar-Papuk.

<p>Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk Ivana Vuković Plažanin/Foto: Dijana Puhalo</p>

Direktorica Turističke zajednice Daruvar-Papuk Ivana Vuković Plažanin/Foto: Dijana Puhalo

S obzirom na to da se Daruvarski cvjetni sajma održava u vrijeme obilježavanja Europskog tjedna smanjenja otpada, Grad Daruvar i Darkom d.o.o. će od 10 sati na štandu u Julijevom parku dijeliti brošure "Za ljepši Daruvar" i na taj način educirati sugrađane o recikliranju, razvrstavanju otpada i još jednom podsjetiti da sav glomazni otpad mogu odnijeti u Reciklažno dvorište u sklopu Darkoma i besplatno ga deponirati.

Broj mjesta ograničen

Također, u suradnji s Udrugom mladih NADA organizirat će i kviz pod nazivom "Trash kviz" na temu recikliranja, smanjenja otpada i zaštite okoliša. Ekipe se mogu prijaviti se mogu putem e-maila: naprijed.daruvar@outlook.com , uz napomenu da je broj mjesta ograničen.

- Ovim putem pozivamo OPG-ove, obrte koji se bave uzgojem cvijeća i cvjetnih sadnica te proizvođače domaćih proizvoda da se prijave za sudjelovanje na Daruvarskom cvjetnom sajmu. Kako bi rezervirali svoje mjesto bitno je da popune prijavnicu za sudjelovanje koju mogu preuzeti na internet stranici TZ Daruvar-Papuk www.visitdaruvar.hr . Ove godine će u sklopu Daruvarskog cvjetnog sajma, u prekrasnom ambijentu Lječilišnog perivoja Daruvarskih toplica biti veliki broj događanja pa pozivamo sve sugrađane i posjetitelje da prate FB stranicu Daruvarski cvjetni sajam na kojoj ćemo tijekom ovog tjedna objavljivati najave i detalje za svako pojedino događanje - poručuje Ivana Plažanin Vuković.

<p>Cvjetni sajam ove se godine seli iz centra grada u Julijev park/Foto: Turistička zajednica Daruvar-Papuk</p>

Cvjetni sajam ove se godine seli iz centra grada u Julijev park/Foto: Turistička zajednica Daruvar-Papuk

<p>Foto: Turistička zajednica Daruvar-Papuk</p>

Foto: Turistička zajednica Daruvar-Papuk

<p>Foto: Turistička zajednica Daruvar-Papuk</p>

Foto: Turistička zajednica Daruvar-Papuk

<p>Foto: Turistička zajednica Daruvar-Papuk</p>

Foto: Turistička zajednica Daruvar-Papuk