Fotografija: Cota G4 u Dvorcu Janković u Daruvaru/ Foto: Nela Hrgović
Galerija
Cota G4 u Dvorcu Janković u Daruvaru/ Foto: Nela Hrgović

Cota G4 snima spot u daruvarskom dvorcu grofa Jankovića: "Idemo na zagrebački festival"

"Na Dori smo bili rezerva, odmah ispod Baby Lasagne. Kako nismo prošli, posvetili smo se pjesmi za festival i eto, sada smo opet u dvorcu" - kaže frontman banda Marko OsmanovićPoznati daruvarski rock band Cota G4 nakon dvanaest godinu spot za svoju novu pjesmu snima u daruvarskom dvorcu grofa Jankovića, a za sve je pomalo kriv, ne biste vjerovali, Baby Lasagna. 

Smije se tako Marko Osmanović, osnivač i frontman ovog banda sa sad već 25 godina iskustva na sceni, otkrivajući nam kako se radi o pjesmi koja se priprema za Zagrebački festival. 

"Daj mi znak"

- Napravili smo dvije nove pjesme. Jedna je bila za Doru, druga za Zagrebački festival. Na Dori smo bili rezerva, odmah ispod Baby Lasagne. Kako nismo prošli, posvetili smo se pjesmi za festival i eto, sada smo opet u dvorcu - kaže Osmanović. 

Na istoj lokaciji Cota G4 snimala je 2013. spot za pjesmu "Entropia", a ovih su dana snimane scene za pjesmu "Daj mi znak", što svjedoči koliko je prostor dvorca inspirativan za daruvarske rokere. No, za razliku od "Entropie" koja je snimana samo u jednoj prostoriji, dečki su se ovog puta raspršili po objektu. 

Cota G4 u Dvorcu Janković u Daruvaru/ Foto: Nela Hrgović
Cota G4 u Dvorcu Janković u Daruvaru/ Foto: Nela Hrgović

- Željeli smo maksimalno iskoristiti prostor, snimali smo u više prostorija, a uvjet nam je bio da bude sunčano vrijeme jer je tada svjetlo u dvorcu posebno i vrlo efektno - pojašnjava Osmanović. Otkriva kako je snimanje trajalo pet sati te su snimljene sve potrebne scene koje se odnose na dio u dvorcu. Sada slijedi snimanje scena na popularnom izletištu Vranjevina i u okolnim šumama, no za to dečki čekaju povoljnije vremenske uvjete jer im je također bitno, kaže Osmanović, da vrijeme bude sunčano. 

Pjesma "Daj mi znak" svoju će radijsku premijeru doživjeti 19. ožujka, a spot bi morao biti dovršen do Zagrebačkog festivala koji se održava 19. travnja. Dečki se nadaju dobrom uspjehu. 

Rock širokog spektra

- U ovih 25 godina još nismo slali pjesmu na Doru i takve festivale. Mislim da je LET 3 učinio puno prošle godine, otvorio je prostor za rock bandove, pa smo se i mi ohrabrili. Naša pjesma za Doru "Stavi se na mjesto" nije prošla, pa smo nju malo stavili sa strane i posvetili se ovoj pjesmi koja ide na Zagrebački festival. Nema veze što nismo uspjeli plasirati se na Doru, jer to nam je bilo prvo takvo iskustvo - kaže Osmanović koji glazbu poznatog daruvarskog banda, koji godinama surađuje s izdavačkom kućom Dallas Records, opisuje kao "rock širokog spektra", od pop-rocka do retro-rocka i šire. 

Ističe kako nikad u ovih 25 godina nisu bili aktivniji, postav je odličan i naprosto "rokaju". Zato im je kalendar koncerata već poprilično ispunjen, od nastupa u Zagrebu, na moto-susretima u Rabu, u Bjelovaru... Nastupit će i u svom Daruvaru i to kao predgrupa popularnoj Općoj opasnosti na Vinodaru, otkrivaju nam. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!