![Fotografija: Marko Bogdan pripremio je novu zdravu deliciju koju možete pripremiti kod kuće i ojačati organizam/Foto: Arhiva](/media/images/20210214/4140.max-1280x1280.jpg?rev=0)
Čokoladni mousse s kokosovom kremom i šumskim voćem
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Daruvarčanin Marko Bogdan osnivač je koncepta i brenda Juice barova "Zdrawi Kutak", vlasnik Juice&Wellness konzultantske agencije za otvaranje Juice barova, zdravih restorana, nadopuna wellness centara i hotela. On i njegovi ljudi treniraju osoblje za uvođenje zdravih napitaka i obroka u ugostiteljske objekte, kreiraju grafičke vizuale, menu liste, recepture i sve ostale popratne usluge toga koncepta, kao što je nabava smrznutog tropskog voća i opreme za HoReCa sektor.
![Daruvarčanin Marko Bogdan ekspert je za zdravi način življenja/Foto:Privatni album](/media/images/20210214/4119.width-660.jpg)
Njegova Juice&Wellness konzultantska agencija djeluje i kao marketinška agencija za promoviranje i reklamiranje zdravih životnih stilova kroz promocijske usluge s ciljem bolje prepoznatljivosti proizvoda i usluga lokalnih proizvođača hrane i kozmetike (OPG-ovi), te ostalih poslovnih partnera koji imaju sličnu misiju. Nudi nutricionistička savjetovanja kroz individualan pristup svakom klijentu, piše i izrađuje food kolumne za potrebe poslovnih partnera, njihovih portala i web stranica.
Marka smo nedavno predstavili u velikoj priči, a njegove savjete o zdravom načinu života i recepte za super zdrave sokove imat ćete priliku čitati svake nedjelje na Mojportal.hr.
Pozdrav svima i nadam se da provodite Valentinovo s nekom Vama dragom osobom, ali ako ste solo, tim bolje jer imate oba deserta samo za sebe..hehe…
Kako bi dan zaljubljenih i poštivanja trebao biti i sve ostale dane u godini, tako osobno smatram da bi i zdravije opcije pri odabiru deserta i nečega slatkoga u danu, trebalo biti zastupljeno cijelu godinu, kako biste u svoju postojeću prehranu uveli što kvalitetniji izbor namirnica koje unosite u sebe. Naravno da svi volimo ponekad pojesti nešto što nije baš zdravo, pa i sam sam takav, ali samo u posebnim slučajevima, dok većinu vremena unosim u sebe za ono što smatram što će mi zadovoljiti tu žudnju za slatkim ali i mojem tijelu dati potrebno kvalitetno gorivo.
Proteinski desert
Za današnju nedjeljnu inspiraciju, donosim Vam jedan prefini slatki proteinski desert. Često ljudi kada promjene neke životne navike i odluče uvesti neke dodatne zdrave navike u postojeću prehranu, muku muče s time kako riješiti problem slatkog, to stvarno ne mora biti tako, ali morate naravno imati volju i želju napraviti neke prilagodbe u prehrani.
Za dvije osobe:
Čokoladna podloga:
3 čajne žličice kakao praha ( ovisno koliko ga volite )
1 žlica eritrit sladila ( može i med, tko ga konzumira )
3 dl biljnog mlijeka ( može i kravlje )
Pola šalice smrznutog voća
1 čajna žličica Guar gume ( prirodan zgušnjavač ) - OBAVEZAN DODATAK
Sve sastojke izblendajte u blenderu do željene guste mase, nalik pudingu
![Foto: Marko Bogdan](/media/images/20210214/4141.width-660.jpg)
Kokos krema
1 konzerva kokosovog mlijeka ( punomasnog )
1 čajna žličica Guar gume - OBAVEZAN DODATAK
3 čajne žličice eritrit sladila ( može i med, tko da konzumira )
2 dl kokosove vode ( u konzervi kokosa na dnu se nalazi decilitar kokosove vode u koju dodajte još jedan decilitar vode )
Sve sastojke izblendajte u blenderu do željene guste mase, nalik pudingu.
Slažite različite slojeve krema ravnomjerno, te svakako između njih stavljajte red smrznutog voća, a na vrhu dekorirajte s ribanom čokoladom po ukusu i dodajte još šumskog voća. Spoj čokolade i šumskog voća je apsolutno predivan, dok kokos daje božanstven okus cijelome desertu.
![Foto: Marko Bogdan](/media/images/20210214/4142.width-660.jpg)
Savjet: Ako želite ovaj desert pretvoriti u zdrav proteinski međuobrok ili proteinsku slasticu, slobodno dodajte neki protein po želji koji će ovaj cijeli mousse podignuti na još kvalitetniju razinu što se tiče nutritivnog sastava.
![foto: Marko Bogdan](/media/images/20210214/4143.width-660.jpg)
Ugodnu nedjelju želi vam Marko…