Fotografija: Ljubljanska buregdžinica objavila je na svojoj Facebook stranici fotografiju mladića kojeg policajci kažnjavaju zbog gableca na javnom mjestu/Foto: Facebook Burek Olimpija
Ljubljanska buregdžinica objavila je na svojoj Facebook stranici fotografiju mladića kojeg policajci kažnjavaju zbog gableca na javnom mjestu/Foto: Facebook Burek Olimpija

Buregdžinica će platiti globu dostavljaču ako dokaže da je jeo njihov burek

Slučaj anonimnog dostavljača hrane koji mora platiti 400 eura jer je za vrijeme "lockdowna" na javnom mjestu skinuo masku kako bi nabrzinu pojeo gablec, prerastao je u društveni događaj u Sloveniji

Poznata ljubljanska buregdžinica "Burek Olimpija" doslovno je poharala društvene mreže objavom da će dostavljaču hrane, koji je kažnjen jer je u vrijeme "lockdowna" jeo na javnom prostoru, pokriti trošak globe ako dokaže da je jeo njihov burek sa sirom.

Slučaj anonimnog dostavljača hrane koji mora platiti 400 eura jer je u pauzi posla sjeo i skinuo masku kako bi nabrzinu pojeo gablec, prerastao je u društveni događaj, ali i pravi politički teatar nakon što je slika tog prizora postala viralna na društvenim mrežama.

Partneri kluba Olimpija

O slučaju je raspravljao i slovenski parlament. Oporba je spomenuti slučaj uzela kao ilustraciju tvrdnji da su neke poduzete mjere protiv koronavirusa apsurdne i pretjerane, a kažnjavanje diskriminatorno, jer su se u javnosti i neki političari pojavljivali bez maski. Policija pak tvrdi da je kažnjavanje bilo zakonski opravdano jer prekršitelj nije nosio masku na otvorenom javnom prostoru.

"Tražimo slavnog dostavljača hrane koji je prošlog tjedna u Ljubljani platio kaznu zbog konzumiranja hrane na stubištu ispred Franjevačke crkve. Namjeravamo ga pitati gdje je burek kupio. Ako se pokaže da je to bio naš burek, spremni smo mu pomoći u plaćanju kazne", objavila je poznata ljubljanska buregdžinica koja je inače partner nogometnog kluba Olimpija.

Kako prenose slovenski mediji, ta je buregdžinica ovih dana obećala da će članovi slovenske nogometne reprezentacije kod njih imati besplatan burek do kraja života jer su se uspjeli plasirati u višu grupu B u natjecanju Lige nacija.