Fotografija: Foto: Daruvar Cup of Joy, Privatni album
Galerija
Foto: Daruvar Cup of Joy, Privatni album

Budnicu za Stelu predvodio njezin otac Dražen: "Hvala svima koji ste vozili za moje dijete"

"Bilo je veoma emotivno i njemu koji je tragično izgubio kćer prije 3 mjeseca, ali i svima nama koji smo vozili s njim", istaknuo je Goran BenceTrideset motorista iz Daruvara vozilo je u srijedu tradicionalnu bjelovarsku budnicu, no ovaj put vozili su je s jednim plemenitim ciljem - da se ne zaboravi prerano preminula Daruvarčanka Stela Novaković koju su zvali "najljepši osmijeh Daruvara".

Kako je napisao Goran Bence na svojoj Facebook stranici Daruvar - Cup of Joy, iako je dogovor bio da se motoristi okupe u 3.30 sati na benzinskoj stanici u Daruvaru, svi su došli puno ranije.

Daruvarski motoristi okupili su se u srijedu radno ujutro kod benzinske postaje INA u Daruvaru/Foto: Daruvar Cup of Joy
Daruvarski motoristi okupili su se u srijedu radno ujutro kod benzinske postaje INA u Daruvaru/Foto: Daruvar Cup of Joy

U Velikom Grđevcu im se pridužilo još 6 motorista i nakon toga su svi zajedno došli do Bjelovara i odvozili ovogodišnju budnicu za ovu prekrasnu djevojku koja je krajem siječnja ove godine smrtno stradala u naletu kamiona u Lovranu. Najmlađi motorist ove srijede u koloni bio je 16-godišnji David Tešić, a najstariji Goran Bence (62) koji je zajedno s inicijatorom ove premenite ideje Tomislavom Gašparom, organizirao cijeli događaj.

Tomislav Gašpar održao je u Bjelovaru emotivan govor/Foto: Daruvar Cup of Joy
Tomislav Gašpar održao je u Bjelovaru emotivan govor/Foto: Daruvar Cup of Joy

-  Budnica je iza nas. Ostaju samo sjećanja na Stelu i na ovu našu prvu budnicu, a sjećanja su prekrasna. Dugačku kolonu motorista do Bjelovara i nazad do Daruvara predvodio je Dražen Novaković, Stelin otac. Bilo je veoma emotivno i njemu koji je tragično izgubio kćer prije 3 mjeseca, ali i svima nama koji smo vozili s njim. Volio bih da smo mu bili utjeha barem na kratko, iako utjehe u ovakvoj tragediji zapravo nema - napisao je Goran Bence na Facebook stranici Daruvar - Cup od Joy dodajući kako je ove godine u Bjelovar došlo više od 1200 motora iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Goran Bence/Foto: Daruvar Cup of Joy
Goran Bence/Foto: Daruvar Cup of Joy

Organizator Moto Klub Bjelovar od prvog je dana, kaže Bence, bio upoznat s našom inicijativom i podržao je.

- Na poziv glavnog organizatora pripala nam je čast da ispred Daruvar Cup of Joy govori naš Tomislav Gaspar, inicijator ove budnice. U svega nekoliko rečenica izazvao je takav nalet emocija kod prisutnih da nitko nije ostao ravnodušan. U koloni je bilo mnogo mladih motorista i na njih sam jako ponosan. Zreli i sigurni motoristi, pravi zreli ljudi: pristojni, vedri, empatični, disciplinirani. Budnica je za ovu godinu završila, ponovit ćemo je nagodinu, to je sigurno. A sad se udarnički bacamo u organizaciju jednog novog događanja koje će biti u našem Daruvaru vrlo vrlo brzo - napisao je Goran Bence.

Ekipa koja je vozila za tragično stradalu Stelu Novaković/Foto: Daruvar Cup of Joy
Ekipa koja je vozila za tragično stradalu Stelu Novaković/Foto: Daruvar Cup of Joy

Stelin otac Dražen Novaković zahvalio se svima koji su na bilo koji način doprinjeli da ova prva Budnica za Stelu izgleda kako je izgledala.

- Ovim putem se neizmjerno zahvaljujemo Tomislavu Gašparu i Goranu Benceu na trudu i organizaciji odlaska na budnicu, u znak sjećanja na našu Stelu, koja je obožavala vožnju motorom i živjela za dan stjecanja prava na A kategoriju. Zahvaljujem se Antoniju Miku i djelatnicama noćne smjene benzinske pumpe INA na pruženoj usluzi i strpljenju. Hvala Motoklub Bjelovar na savršenoj organizaciji cijele moto budnice - istaknuo je Dražen Novaković u svom statusu na Faceboku i posebno se zahvalio Saši Bjelajcu koji je lani fotografirao Stelu s majicom Moto budnice na svom motoru i koji ih je počastio rundom na povratku iz Bjelovara, uz znak sjećanja na prethodnu godinu, kada su zajedno sa Stelom na istoj lokaciji proveli cijelo prijepodne uz kavu i grah.

Stela na jednoj od prijašnjih budnica u Bjelovaru/Foto: Privatni album
Stela na jednoj od prijašnjih budnica u Bjelovaru/Foto: Privatni album

- Hvala svima vama koji ste došli kako bi vozili s nama u znak sjećanja na moju Stelu - zaključio je na kraju Stelin otac Dražen.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!