Fotografija: Foto: Grad Bjelovar, MojPortal, Marina Šepoval
Galerija
Foto: Grad Bjelovar, MojPortal, Marina Šepoval

Bjelovarski mališani uskoro kreću u potragu za pisanicama, odrasle čekaju ribice i pivo

Popularna manifestacija Pisanicom do Uskrsa održat će se 29. i 30. ožujka, odnosno u petak i subotuBJELOVAR – Ušli smo u Veliki tjedan, pa se uređenje Bjelovara za nadolazeću, najmlađu manifestaciju u gradu, Pisanicom do Uskrsa, privodi kraju.

Cvjetni atelje Marina zadužen je za uređenje grada i dekoracije koje vesele sve, kako najmlađe, tako i odrasle građane. Valja dodati i kako su u uređenje ambijenta grada uključeni i najmlađi. Naime, djeca iz bjelovarskih vrtića i osnovnih škola ukrašavaju pisanice od stiropora koje se sjajno uklapaju u uskrsni ambijent koji je u središnjem parku osmislio Cvjetni atelje Marina.

Mladi glumci i ove će godine biti prigodno kostimirani/ Foto: Grad Bjelovar
Mladi glumci i ove će godine biti prigodno kostimirani/ Foto: Grad Bjelovar
Detalj s prošlogodišnje manifestacije obilježavanja tradicija Uskrsa/Foto: Grad Bjelovar
Detalj s prošlogodišnje manifestacije obilježavanja tradicija Uskrsa/Foto: Grad Bjelovar

Popularna manifestacija Pisanicom do Uskrsa održat će se 29. i 30. ožujka, odnosno u petak i subotu. A iz Grada javljaju kako osim zabavnih događanja za djecu, nitko neće ostati gladan, a ni žedan.

Skuše, papline i pivo

Naime, na Veliki petak građanima će biti podijeljeno 1000 porcija skuša i papalina s grah salatom. A bit će i piva.

Prisjetimo se, Pisanicom do Uskrsa održava se u samom središtu grada, na korzu i u parku, a cilj svega je građanima pružiti jedinstven blagdanski osjećaj, približiti im tradiciju u kombinaciji sa suvremenim te promovirati najstariju hrvatsku pisanicu koja je pronađena na bjelovarskom području. Upravo ta pisanica koja datira iz 15. stoljeća, a pronađena je na lokalitetu Gudovac-Gradina, je i glavni motiv i zaštitni znak manifestacije.

Potraga za pisanicama

U sklopu manifestacije, a u skladu s tradicijom, organizira se i Potraga za pisanicama na otvorenom u središtu grada. Zanimljiv je to običaj kojega su od davnina njegovali stariji kako bi zabavili djecu.

Moto zečevi i ove će godine razveseliti najmlađe/ Foto: Grad Bjelovar
Moto zečevi i ove će godine razveseliti najmlađe/ Foto: Grad Bjelovar

Ove godine potraga će biti 30. ožujka, a mališane će u njihovom zabavnom zadatku podržati i kostimirani djelatnici Bjelovarskoga kazališta odjeveni u kostime zečeva, pilića, pijetlova i pisanica.

Mališani će po parku tražiti čokoladna jaja/ Foto: Grad Bjelovar
Mališani će po parku tražiti čokoladna jaja/ Foto: Grad Bjelovar

Manifestaciji se uvijek vjerno odazove i Moto klub White City Riders, čiji članovi u ulozi Moto zečeva uveseljavaju najmlađe.

Više detalja o ovoj manifestaciji bit će rečeno sutra ujutro kada će gradonačelnik Dario Hrebak i njegov zamjenik Igor Brajdić na tu temu održati press konferenciju pored Gradskog muzeja. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!