Fotografija: Prva radionica bajki izazvala je veliki interes/Foto: Inkubator ideja
Galerija
Prva radionica bajki izazvala je veliki interes/Foto: Inkubator ideja

Bjelovarski mališani povedeni u začarani svijet bilogorske mitologije

"Meni je bilo baš dobro. Svidjela mi se radionica i nacrtao sam dvije vile", rekao je sedmogodišnji Oliver koji je sudjelovao na radionici bajkiBJELOVAR - Autorica dviju knjiga Bilogorska čarolija: Prinčeva staza i Vilenjsko igrišće, Romana Kovačić, u prostorijama Društvenog centra Inkubator ideja mališane je „začarala“ čitajući ulomke iz knjige Prinčeva staza.

Radionici se se razveselili roditelji i djeca/Foto: Inkubator ideja
Radionici se se razveselili roditelji i djeca/Foto: Inkubator ideja

-Na današnjoj Radionici bajki namijenjenoj najmlađima prvo smo pročitali dio bajke iz prvog dijela Bilogorske čarolije Prinčeva staza, a nakon toga je bilo crtanja. Djeca su baš uživala jer su svi crtali likove iz bajke, ono što su čuli, prenijeli su na papir. Zadovoljna sam jer im je je bilo zabavno, veselo i opušteno – rekla je Romana i naglasila da joj je drago što je imala prilike gostovati u Inkubatoru ideja.

Oduševljeni kreativci

Uz već dvije bajke u kojima se radnja odvija u jesen i u zimu, u najavi su još dvije koje će radnju smjestiti u proljeće i ljeto.

-U pripremi sam trećeg dijela Bilogorske čarolije čija će se radnja odvijati u ljeto, a o detaljima ćemo kasnije – ostala je zagonetna Romana.

Nakon uvodnog dijela i čitanja bajki, mališani su zaposlili maštu i bacili se na kreativan posao. Svatko je nacrtao svoje viđenje nekih mitoloških bića iz bajke, a Romana je oduševljeno promatrala male kreativce i njihove ideje.

Sedmogodišnji Oliver nakon radionice je s osmijehom išao kući.

Priča se pomno slušala/Foto: Inkubator ideja
Priča se pomno slušala/Foto: Inkubator ideja

-Meni je bilo baš dobro. Svidjela mi se radionica i nacrtao sam dvije vile – rekao je Oliver, a petogodišnji Krsto pridružio se s dobrim dojmovima.

Pun pogodak

- Kad crtamo meni je zanimljivo, nacrtao sam Micija iz priče. Bilo je super crtanje – poručio je Krsto.

Radionica Bajki pobudila je veliki interes među djecom.

Nakon slušanja priče, mališani su crtali/Foto: Inkubator ideja
Nakon slušanja priče, mališani su crtali/Foto: Inkubator ideja

-Raduje me ovoliki odaziv djece, ali i roditelja – kazala je voditeljica Društvenog centra Alenka Rogić i dodala kako radost djece i osmjesi na licima najbolje govore kako je organizacija Radionice bajki Bilogorska čarolija bila pun pogodak.

Svatko je imao ideju što nacrtati/Foto: Inkubator ideja
Svatko je imao ideju što nacrtati/Foto: Inkubator ideja

-Romanine knjige zanimljive su najmlađima, ali i njihovim roditeljima. Cilj ove radionice bio je upoznati najmlađe s mitovima i legendama Bilogore što je najbolje učiniti kroz knjige Bilogorske čarolije – kazala je Alenka Rogić i dodala kako se društvena događanja u Inkubatoru ideja nastavljaju i u srpnju.