Fotografija: I ove godine voditelji se nadaju uspješnoj kupališnoj sezoni/Foto: Facebook Bazeni Bjelovar
Galerija
I ove godine voditelji se nadaju uspješnoj kupališnoj sezoni/Foto: Facebook Bazeni Bjelovar

Bjelovarski bazen svoja vrata otvara ove subote. Ulaz je za sve - besplatan!

Cijenu ćemo podići za pet kuna jer su se troškovi povećali. Ulaznica za djecu koštat će 15, a za odrasle 20 kuna, kazao je direktor Marko MihalinecBJELOVAR – „Pripreme su u tijeku, vrijeme nam ide na ruku, ljeto nam je konačno došlo pa će bjelovarski bazeni svoja vrata za sve kupače otvoriti ove subote, 12. lipnja, u 10 sati ujutro.

Jedva dočekali

Naravno, ulaz je za sve naše građane, posjetitelje, kupače… besplatan, upravo nam je odao tu informaciju Marko Mihalinec, direktor Gradskog poduzeća za upravljanje sportskim objektima dodavši kako su jedva dočekali otvorenje ljetne kupališne sezone.

Potvrdio nam je kako nisu imali znatnih ulaganja nakon zimskih mjeseci. Većinom su to manje tehničke stvari koje ne iziskuju velika financijska sredstva što zapravo zahvaljuju velikom ulaganju u Gradski bazen iz 2018. godine.

Poskupljenje ulaznice

-Još se držimo na minimumu zahvaljujući 2018. godini kada je detaljno uređen bazen. Ovo su stvarno sitnice, par kvadrata pločice, nešto polijepiti, pofarbati i to je uglavnom to – kazao je Mihalinec potvrdivši kako novosti ipak ima, a one se tiču cijene ulaznice. Naime, posljednjih 10-ak godina cijene je bila ista, no zbog porasta svih mogućih troškova, moralo je doći do poskupljenja.

Otvorenje kupališne sezone najavljeno je za ovu subotu/Foto: Facebook Bazeni Bjelovar
Otvorenje kupališne sezone najavljeno je za ovu subotu/Foto: Facebook Bazeni Bjelovar

-Cijenu ćemo podići za pet kuna. Nakon prošle godine to je bilo neizbježno. Troškovi su znatno porasli zbog higijene i uvećanog unosa klora što je povećalo i troškove struje zbog povećanog rada motora, protoka vode i filtriranja. Tako da će ulaznica za djecu sada koštati 15 kuna, a za odrasle 20 kuna. Mi dajemo i mogućnost izlaznica, tako da svi kupači mogu otići kući ručati i ponovno se vratiti na bazen – kazao je Mihalinec izrazivši nadu da će to posjetiteljima i dalje biti prihvatljivo.

Sve više djece

Valja napomenuti kako su prošlogodišnjom kupališnom sezonom, unatoč svim nedaćama, na Gradskim bazenima vrlo zadovoljni.

-Sezona je bila dosta dobra, naočito ako uzmemo u obzir da smo počeli raditi nedugo nakon lockdowna. Prodanih ulaznica bilo je nešto manje od 2019. godine kada smo imali rekordnih 19 tisuća, no zato djece nije bilo nikada više u ovih 10 godina – pohvalio se Mihalinec dodavši kako na bazenima najmlađi sugrađani mogu pronaći razne vidove sporta i rekreacije.