Fotografija: Foto: POU Daruvar
Galerija
Foto: POU Daruvar

Biografska drama slavnog atletičara Emila Zátopeka u daruvarskom kinu

Osim toga, ovog tjedna u daruvarskom kinu možete pogledati domaću komediju "Marginalci" i SF akcijsku fantaziju "Đavolji plijen"U redovnom programu daruvarskog kina ovoga tjedna nalaze se dva filma, a riječ je o domaćoj komediji redatelja, a ujedno i glumca Ljubomira Kerekeša "Marginalci" i SF akcijskoj fantaziji "Đavolji plijen".

Osim toga, povodom stote godišnjice rođenja Emila Zátopeka, slavnog atletičara i četverostrukog olimpijskog prvaka, prikazat će se biografska sportska drama "Zátopek".

"Marginalci" 

Ni desno, ni lijevo. Samo Črevo. Tamo je Bog rekao laku noć i upravo tamo dolazi “Naša najnovija hrvatska televizija” snimiti prilog o hrvatskom seljaku u Europi. Predsjednik, animator kulture, blagajnica i predstavnik nacionalne manjine spremaju se za najvažniji dan u godini – skupštinu sela Črevo. Nakon smrdljivih razgovora o odvodnim jarcima i uvijek aktualne akcije “Zbogom oružje”, na red dolazi priredba za Črevare uz lošu recitaciju, dobru narodnu glazbu, puno gemišta i kobasica sa senfom.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Ovu domaću komediju možete pogledati u četvrtak i subotu u 18 sati.

"Đavolji plijen"

Katolička crkva bori se protiv globalnog porasta opsjednutosti demonima otvaranjem škole za obuku svećenika koji će provoditi obrede egzorcizma. Na ovom duhovnom bojnom polju pojavljuje se neobičan ratnik: mlada redovnica, sestra Ann. Iako je časnim sestrama zabranjeno izvoditi egzorcizme, profesor prepoznaje njezinu nadarenost i pristaje je trenirati. Uz podršku mentora, dopušteno joj je promatrati stvarne prakse. Kada se susretne s jednim od najtežih slučajeva, splasnut će njezina želja i volja za dokazivanjem. Tijekom tih mučnih susreta, sestra Ann suočava se licem u lice s demonskom silom koja napada ustanovu u kojoj radi i ima tajanstvene veze s njezinom prošlošću. Tada se moć zla i njezine vlastite zapanjujuće sposobnosti u potpunosti razotkrivaju.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Ova SF akcijska komedija emitirati će se u četvrtak i subotu u 20 sati, te nedjelju u 20:30 sati.

"Zátopek"

Radnja filma Zátopek počinje u burnoj 1968. godini. Australski rekorder Ron Clarke upravo je, unatoč očekivanjima, prokockao svoju posljednju priliku za olimpijsku medalju kada je doživio ozbiljan medicinski kolaps tijekom ključne utrke. Nakon toga zapada u sumnje o smislu vlastite karijere. Na kraju odlučuje upoznati legendarnog trkača Emila Zátopeka, kojemu se od početka neizmjerno divi. Radnja intervjua Rona Clarka s Emilom Zátopekom retrospektivno nas vraća u ključne trenutke u njihovim sportskim i privatnim životima. Zajedno se spaja u kompleksan portret čovjeka koji ne gubi zamah ni nakon što završi njegova posljednja utrka i može se boriti ne samo na atletskoj stazi. Priča o preobrazbi boležljivog dječaka u čovjeka koji je na Olimpijskim igrama 1952. godine osvojio tri zlatne medalje i pritom postigao svjetske rekorde u svim tim disciplinama postala je legenda o nesalomljivoj snazi volje koja i danas nadahnjuje tisuće sportaša diljem svijeta. No, film Zátopek također je priča o sudbonosnom susretu i životnoj ljubavi dvoje ljudi koju nisu mogli prekinuti ni sportski ni životni gubici.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Film je nastao uz osobnu podršku gospođe Dane Zátopkove, olimpijske pobjednice i žene uz koju je ovaj fenomenalni sportaš proveo cijeli život.

Ovu biografsku sportsku dramu moći ćete pogledati u nedjelju u 17:45 sati, a cijena ulaznice za film je simboličnih 10 kuna.

Uz to, važno je napomenuti kako će se u nedjelju prije emitiranja filma "Zátopek" održati natjecanje u bacanju koplja i utrke na daruvarskom aerodromu s početkom u 13 sati. Utrke i natjecanje u bacanju koplja organiziraju učiteljica iz Češke Republike, Bohdanka P. Šolcova i Radek Janček u suradnji s Veleposlanstvom Republike Češke.