Fotografija: Foto: Martina Klobučar
Galerija
Foto: Martina Klobučar

BADEM KUGLICE Najjednostavnija zdrava slastica za bezbrižan ulazak u novu godinu

U ovom receptu stvarno nema puno filozofije, kuglice ćete napraviti brzo, a možete ih jesti nekoliko dana



Sestre Martina i Matea Klobučar Daruvarčanke su zaljubljene u kuhanje. Od malih nogu uživaju u otkrivanju novih recepata i modificiranju klasičnih. Predstavili smo ih u VELIKOJ PRIČI o njihovom kulinarskom razvoju, a za čitatelje našeg portala svakog će tjedna otkrivati svoje specifične recepte koje lako možete pripremiti u svojoj kuhinji i kulinarskom inovacijom razveseliti svoje ukućane. Za ove blagdane pripremile su vam nešto posebno - badem kuglice.

Martina i Matea Klobučar svoje recepte objavljuju na instagram profilu @kao.kuham kojeg su tako nazvale jer su oduvijek pripremale hranu onako
Martina i Matea Klobučar svoje recepte objavljuju na instagram profilu @kao.kuham kojeg su tako nazvale jer su oduvijek pripremale hranu onako "od oka"/Foto:privatni album

Bliži se doček Nove godine, a vaši su ukućani pojeli sve kolače koje ste danima pripremali. Ne morate se brinuti. Rješenje imaju sestre Klobučar iz Daruvara i to s receptom za badem kuglice. 

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Osim što se jednostavno pripremaju, badem kuglice spadaju među zdravije slastice. U ovom receptu stvarno nema puno filozofije, kuglice ćete napraviti brzo, a možete ih jesti nekoliko dana. Iako je slastica, slastica, bila od dobrih namirnica ili ne, svakako je bolje od bilo čega kupovnog.

Za 15 kuglica trebat će ti:

• 120 g bademovog brašna

• 50 g bademovog maslaca

• 30 g agava sirupa

• prstohvat soli

Sve sastojke pomiješaj u jednoličnu smjesu i oblikuj kuglice. Možeš ih uvaljati u čokoladu - mi smo koristile mliječnu, a prešarale smo ih čokoladom za kuhanje.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

Za sve kuglice potrebno je:

• 120 g mliječne čokolade

Gotove kuglice stavi par minuta na hlađenje - ili ih pojedi odmah.

Foto: Martina Klobučar
Foto: Martina Klobučar

TIPS and tricks:

• agavin sirup možeš zamijeniti medom ili bilo kojim drugim sirupom 

• maslac od badema možeš dobiti doma; bademe peci na 150°C 20-ak minuta te ih jednostavno u blenderu miksaj do konzistencije maslaca

• i bademovo brašno možeš dobiti doma; blanširane bademe samelji do fine brašnaste teksture

Sve dosadašnje recepte sestara Klobučar možete pogledati na njihovom Facebook i Instagram profilu @kao kuham

Dobijete informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!