Fotografija: Prava prilika za druženje/Foto: Compas
Galerija
Prava prilika za druženje/Foto: Compas

Ajvar fest ove nedjelje u lipičkom parku, dođite vidjeti tko ga uživo radi najbolje

Nakon prošlogodišnje pauze, Ajvar fest je ove godine idealna prilika za druženje s prijateljima, kolegama s posla ili obitelji uz koju se s malo truda može pripremiti i najfiniji domaći ajvar...
Ovogodišnji rujan i listopad u Lipiku donose niz događanja kojima će se obilježiti Dan Grada Lipika i blagdan svetog Franje Asiškog, nebeskog zaštitnika Lipika, koji se slavi 4. listopada.

Natjecateljski karakter

Grad Lipik i Turistička zajednica Grada Lipika s ostalim organizatorima organiziraju niz događanja. Tako se već ove nedjelje, 12. rujna u lipičkom parku treba održati nadasve popularni Ajvar fest, festival domaćeg ajvara natjecateljskog karaktera, piše Compas.

Organizatori su za natjecatelje pripremili namirnice, poput paprike i patlidžana, koje su potrebne za natjecanje.

Nakon prošlogodišnje pauze, Ajvar fest je ove godine idealna prilika za druženje s prijateljima, kolegama s posla ili obitelji uz koju se s malo truda, paprike, patlidžana, tajnih sastojaka i dozu adrenalina može pripremiti i najfiniji domaći ajvar.

<p>Foto: Compas</p>

Foto: Compas

U daljnjem tijeku događanja koja su predviđena povodom Dana Grada Lipika očekuje nas i Dan kulture nacionalnih manjina koji se treba održati u subotu, 18. rujna. Istoga je dana predviđeno i obilježavanje 90. godina osnivanja HLD „Jelen“, kao i okupljanje motociklista u prostorijama kluba Iohannites.

Dan Voćara, pekmezijada i natjecanje za najbolju slasticu te pečenje rakije su predviđeni za nedjelju, 26. rujna, dok se kao kruna svih događanja spominje tradicionalna Fišijada i koncert koji bi se trebali održati 2. listopada.

Zanimljiva događanja

U međuvremenu u Lipiku se treba održati i 18. dječja biciklistička utrka, Sajam mogućnosti, turniri u elektronskom pikadu za slijepe i slabovidne natjecatelje, šahovski turnir, promocija knjige, Dan otvorenih vrata Državne ergele Lipik te niz drugih zanimljivih događanja, piše Compas.

Važno je naglasiti da će se povodom obilježavanja Dana Grada Lipika 2021. godine i održavanja gradskih događanja, organizatori pridržavati svih epidemioloških mjera koje su u skladu s važećim Odlukama Stožera civilne zaštite, o čemu podrobnije piše i na službenim stranicama lipičke Turističke zajednice.

<p>Ajvar fest Lipik/ Foto: Compas</p>

Ajvar fest Lipik/ Foto: Compas