Fotografija: Večeras starta 21. IPEW/ Foto: Sanja Klinac
Galerija
Večeras starta 21. IPEW/ Foto: Sanja Klinac

Večeras starta 21. IPEW: "U Bjelovar stižu udaraljkaški virtuozi iz raznih krajeva svijeta"

Festival večeras otvaraju domaćini, Udaraljkaški ansambl Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, "Bad Blues Boyz", koji vodi Rupert Čunko



Bjelovar je spreman za glazbeni spektakl kakav se rijetko viđa, pogotovo u živo. Počinje 21. IPEW, Međunarodni udaraljkaški festival.

Ova, po mnogočemu jedinstvena glazbena poslastica opet je okupila udaraljkaške virtuoze iz mnogih krajeva svijeta, a u programu koji su pripremili imat će priliku uživati svi koji danas, sutra i prekosutra od 19 i 30 dođu u bjelovarski Dom kulture. Organizator Glazbena škola Vatroslava Lisinskog Bjelovar, zahvaljujući budžetu Grada Bjelovara i Ministarstva kulture, omogućila je dolazak gostiju i iz Španjolske te Japana, a ulaz na sve tri festivalske večeri je besplatan.

Radionice za mlade glazbenike

Glazba je zvonka radost, a Bjelovarčani su poznati po izuzetnim glazbenim sklonostima. Stoga ne sumnjamo da će danas, sutra i prekosutra, svi koji budu svjedoci udaraljkaških večeri, znati o čemu govorimo. Festival večeras otvaraju domaćini, Udaraljkaški ansambl Glazbene škole Vatroslava Lisinskog, "Bad Blues Boyz", koji vodi Rupert Čunko.

Plakat 21. Međunarodnog tjedna udaraljkaša/ Foto: IPEW
Plakat 21. Međunarodnog tjedna udaraljkaša/ Foto: IPEW

Nakon njih nastupa "biNg baNg" s voditeljem Markom Mihajlovićem kojima će se pridružiti Slovenac Svit Štarkl na vibrafonu, njegov hrvatski kolega Franko Štrbac te na orguljama Tomislav Krobot.

Sutrašnja večer rezervirana je za nastup španjolskih gostiju, a festival u subotu zatvaraju Japanci koji će izvesti niz skladbi na svojim tradicijskim glazbalima. Naravno, sva tri dana održavaju se i radionice na kojima mladi glazbenici imaju priliku učiti od vrsnih, svjetski poznatih udaraljkaša.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!