Fotografija: Iako je dan ljubavi i sreće postao poprilično komercijalan, sama bit ovog dana je širenje ljubavi i romantike/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar
Iako je dan ljubavi i sreće postao poprilično komercijalan, sama bit ovog dana je širenje ljubavi i romantike/Foto: Narodna knjižnica Petar Preradović Bjelovar

Valentinovska Spikaonica: "Mladi sutra u bjelovarskoj knjižnici razgovaraju o širenju ljubavi"

Teme će biti kako Valentinovo slave mladi, priznaju li drugoj osobi svoje osjećaje, padne li na taj dan prvi poljubac, što znači biti zaljubljen...



BJELOVAR – Iz Narodne knjižnice „Petar Preradović“ Bjelovar pozivaju sve mlade i zaljubljene na ovomjesečnu Spikaonicu koja će se održati sutra, u srijedu, 15. veljače u 8:15 sati na Dječjem odjelu knjižnice. Budući da se održava povodom Valentinova, 14. veljače, povodom međunarodnog dana zaljubljenih, naziv spikaonice je vrlo prikladan - „LOVE IS ALL AROUND“.

Širenje ljubavi i romantike

-Jedan od najromantičnijih dana u godini je upravo Valentinovo koje obilježavamo 14. veljače svake godine. Valentinovo simbolizira Dan zaljubljenih, odnosno dan kada zaljubljeni parovi na romantičniji način iskazuju međusobnu ljubav i pažnju. Iako je dan ljubavi i sreće postao poprilično komercijalan, sama bit ovog dana je širenje ljubavi i romantike.

Na valentinovskoj Spikaonici razgovarat ćemo o sljedećim temama i pitanjima: Kako Valentinovo slave mladi? Priznaju li drugoj osobi svoje osjećaje, pozovu li curu ili dečka na prvi spoj i iskažu li se brižnima i drugačijima? Padne li na taj dan prvi poljubac ili možda dragu osobu izvedu na sok ili večeru? Što znači biti zaljubljen? Trebamo li čekati baš taj dan kako bi nekome otkrili svoje osjećaje ili kroz godinu ima puno ljepših prilika za romantiku? Kako se osjećaju oni koji nisu zaljubljeni?

Gošće na Spikaonici

Osjećaju li se na taj dan usamljeno, depresivno, neželjeno i nesigurno, pojašnjava nam Branka Mikačević, voditeljica Dječjeg odjela, neke od tema i dodaje kako će imati i gošće.

Ovoga puta bit će to Ivanka Vrhovnik, novinarka na Radio Tereziji, te dvije bjelovarske autorice Lorena Marušić, studentica kroatistike na Filozofskom fakultetu u Rijeci i Elena Dvoraček, studentica Učiteljskog fakulteta u Zagrebu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!