Fotografija: U jednom trenutku lani izvođači su pozvali djecu da im se pridruže/Foto: MojPortal.hr
Galerija
U jednom trenutku lani izvođači su pozvali djecu da im se pridruže/Foto: MojPortal.hr

USKORO POČINJE MASKA Najmlađi Daruvarčani uživat će u 12 kvalitetnih predstava

Veselimo se dolasku djece za koje smo i ove godine pripremili niz kvalitetnih predstava u kojima će naši mališani zasigurno uživati i neposredno doživjeti svu čaroliju kazališne igre, kaže IvkovićDARUVAR – Uskoro u Daruvaru počinje tradicionalna MASKA 2022. – 17. izdanje MAlog Sajma KAzališta.

Naime, ovogodišnja MASKA trajat će od 20. do 24. rujna, a organizator manifestacija, Pučko otvoreno učilište, pripremilo je velik broj različitih predstava i zabavnih događanja za najmlađe. U pet dana, tako će u kinodvorani te na središnjem gradskom trgu, biti izvedeno ukupno 12 predstava namijenjenih prvenstveno vrtićancima, te učenicima nižih i viših razreda osnovne škole.

Važna obavijest za škole i vrtiće

Uoči omiljenog dječjeg festivala, iz Pučkog otvorenog učilišta imaju nekoliko važnih obavijesti za škole i vrtiće.

Mladi daruvarski kazalištarci/Foto: Zlatko Janda
Mladi daruvarski kazalištarci/Foto: Zlatko Janda
MASKA je vrlo popularan i posjećen događaj/Foto: TZ Daruvar Papuk
MASKA je vrlo popularan i posjećen događaj/Foto: TZ Daruvar Papuk

-Veselimo se što vas i ove godine možemo pozvati na ovogodišnji Mali sajam kazališta u Daruvaru. Ukoliko se odlučite posjetiti neku od predstava na ovogodišnjoj Maski, šaljemo vam nekoliko uputa i napomena kako bismo jedni drugima olakšali posjet i izbjegli moguće nesporazume. Kada se odlučite i dogovorite koju predstavu ćete posjetiti, molimo vas da obavijestite računovodstvo Pučkoga otvorenog učilišta telefonski (043 331 440) ili fizičkim posjetom koju/koje predstavu/predstave želite pogledati i o kojem se broju učenika radi. Tako ćemo zajedno rezervirati broj mjesta u dvorani. Važan nam je broj mjesta u koji trebate uključiti odgajatelje, učitelje/profesore i asistente u nastavi.

Za siromašne ulaznica besplatna

Odgajatelji, učitelji/profesori ne plaćaju ulaznicu, ali im moramo osigurati mjesto. Tada ulaznice (cijena je 20,00 kn) možete kupiti i kasnije kada odgajatelji i razrednici prikupe novac. Za učenike slabijega imovinskog stanja osigurali smo besplatne ulaznice. Molimo vas da to bude jedna ulaznica po razredu/skupini i svakako, uvrstite te učenike u broj mjesta/karata. Molimo vas da odgajatelji i razrednici ulaznice za svoje učenike kupe najkasnije dan prije ili barem nekoliko sati prije odlaska na odabranu predstavu u računovodstvu POU-a kako bismo izbjegli gužvu, a onda i kašnjenje na početak predstave, kaže Vladan Ivković, umjetnički voditelj Maske.

Djeca su se lani sjajno zabavljala gledajući predstavu na glavnom daruvarskom Trgu/Foto: MojPortal.hr
Djeca su se lani sjajno zabavljala gledajući predstavu na glavnom daruvarskom Trgu/Foto: MojPortal.hr

-Veselimo se dolasku vaših učenika za koje smo i ove godine pripremili niz kvalitetnih predstava u kojima će naša djeca zasigurno uživati i neposredno doživjeti svu čaroliju kazališne igre, zaključio je Ivković.

PROGRAM:

Utorak, 20. 9.:

- 10 sati u kinodvorani - Šuma Striborova (6+), KD I. B. Mažuranić Slavonski Brod

- 12 sati u kinodvorani - 10 pjesama koje su označile kraj mojeg ljubavnog života (14+), Ivan Ožegović

Srijeda, 21. 9.:

- 10 sati u kinodvorani - Basne za nas danas (3+), Kazalište Prijatelj

- 12 sati u  kinodvorani - Živ, živ, živ (6+), Tvornica lutaka

Četvrtak, 22. 9.:

- 10 sati u kinodvorani - Tata slikovnica (3+), Mali teatar

- 12 sati u  kinodvorani - Antički underground: laž, istina i mit (12+), Kazalište Virovitica

Petak, 23. 9.:

- 10 sati u kinodvorani - Dječja igra (10+), Bjelovarsko kazalište

- 12 sati u kinodvorani - Što ću biti kad odrastem (10+), Mali teatar

- 18:30 na glavnom gradskom trgu - Ulični zabavljač Ludek Strašni

Predstava na trgu ekipe "Šareni svijet" iz Zagreba s izvedbom predstave "Osmijeh, sreća, dječja lica i jedna priča pričalica"/Foto: MojPortal.hr
Predstava na trgu ekipe "Šareni svijet" iz Zagreba s izvedbom predstave "Osmijeh, sreća, dječja lica i jedna priča pričalica"/Foto: MojPortal.hr

Subota, 24. 9.:

- 10 sati na glavnom gradskom trgu - Pažnja, pažnja, dar sa neba, vanzemaljac ili beba -  Šareni svijet (3+)

- 10:45 na glavnom gradskom trgu - Klaun Zvekan Show

- 11:45 na glavnom gradskom trgu - Obitelj je sreća prava, pričaju pijetao, prase i krava - Šareni svijet (3+).

-Kazališna družina je ovoga puta obradila još jednu bajku Ivane Brlić Mažuranić. I to kapitalno djelo "Šuma striborova". Ponovno se poigrala klasičnim pripovijedanjem, no i virtualnim elementima.

"Ružno pače" Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod premijerno je izvedeno u Daruvaru u sklopu Maska festivala/Foto: POU Daruvar
"Ružno pače" Kazališne družine Ivana Brlić Mažuranić Slavonski Brod premijerno je izvedeno u Daruvaru u sklopu Maska festivala/Foto: POU Daruvar

Zagrebačka redateljica Iva Srnec Hamer ponovo na inovativan način pristupa prikazivanju klasika dječje književnosti. Kao i u prošloj predstavi u kojoj su Brođani surađivali s brodskom Kazališnom družinom na Crvenkapici, i ovoga puta uz priču i glumu na pozornici izmjenjuju se virtualni elementi. Uz Ivanin tekst i ovoga puta u predstavi se izmjenjuju video isječci koji upotpunjuju priču i imaginaciju, a u snimanje video materijala prvi su puta uključili i djecu, poručuju iz Pučkog otvorenog učilišta Daruvar.