Fotografija: Foto: Zavičajni muzej Daruvar
Galerija
Foto: Zavičajni muzej Daruvar

Uoči Valentinova u daruvarskom muzeju zanimljiva izložba: "Zavirite u ukope zaljubljenih"

"Arheolozi ne mogu sa sigurnošću reći jesu li u pitanju zaista zaljubljeni parovi, no sve naginje tome da jesu. Posjetitelji će vidjeti 12 zanimljivih panoa popraćenih tekstualnim dijelovima i fotografijama", kaže Ivandekić



DARUVAR - Zavičajni muzej Daruvar povodom Valentinova poziva sve Daruvarčane na otvorenje izložbe „Romantična strana arheologije – Izvanredne priče o ljubavi sačuvane u kostima parova".

Foto: Zavičajni muzej Daruvar
Foto: Zavičajni muzej Daruvar

Izložba zanimljive tematike bit će svečano otvorena u ponedjeljak, 12. veljače u 18:00 sati u maloj galeriji Zavičajnog muzeja Daruvar.

Do konca ožujka

Kako nam kažu iz Muzeja, ovom izložbom nastavlja se suradnja Zavičajnog muzeja Daruvar i Gradskog muzeja Bjelovar.

Foto: Zavičajni muzej Daruvar
Foto: Zavičajni muzej Daruvar

Upitali smo ravnateljicu daruvarskog muzeja, Mariju Ivandekić što će se točno moći vidjeti na ovoj izložbi.

- Radi se o prikazima dvojnih ukopa. Arheolozi ne mogu sa sigurnošću reći jesu li u pitanju zaista zaljubljeni parovi, no sve naginje tome da jesu. Posjetitelji će vidjeti 12 zanimljivih panoa popraćenih tekstualnim dijelovima i fotografijama.

Pokriveni su lokaliteti od Kazahstana do Italije, kaže nam Ivandekić koja se veseli što će Daruvarčani moći zaviriti u nešto drugačiju stranu arheologije. Vjeruje da će ova izložba biti podjednako zanimljiva mlađima i starijima.

Dodajmo, izložba će biti otvorena do 29. ožujka.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!