Fotografija: Live stream je svojevrsna zamjena do pandemije tradicionalnom Božićnom gala koncertu/Foto: Grad Bjelovar/Dubravka Dragičević
Live stream je svojevrsna zamjena do pandemije tradicionalnom Božićnom gala koncertu/Foto: Grad Bjelovar/Dubravka Dragičević

Ulična Božićna priča od 11.00 uživo na Face i YouTube stranici Bjelovara

Bojan Navojec, Vedran Mlikota, Alan Bjelinski, Ante Gelo, Mila Elegović, Robert Mareković, samo su neki od sudionika ove priredbe...



Iako se zbog epidemioloških mjera koje su na snazi tradicionalni Božićni gala koncert nažalost neće održati, članovi Udruge BjelovArt, jedni od organizatora koncerta, dosjetili su se kako barem djelomično održati tradiciju koja traje od 2003. godine. Naime, u središtu grada u utorak će se s početkom u 11 sati održati Ulična božićna priča.

Snažna poruka

Riječ je o glazbenoj priredbi na kojoj će poznati hrvatski glazbenici i glumci, koji su godinama unazad sudjelovali na Božićnom gala koncertu i BOK festu, zabavljati Bjelovarčane, ali putem live streama, na službenom YouTube i Facebook kanalu Grada Bjelovara.

– Ovo je svojevrsna zamjena Božićnom gala koncertu, kojom našim sugrađanima želimo barem malo uljepšati duh Božića, ali jednako tako i poslati jednu snažnu poruku putem glazbe i drugih grana umjetnosti koliko je i nama umjetnicima teško u ovo ovoj situaciji, rekao je Tihomir Vondra, predsjednik Udruge BjelovArt.

Bojan Navojec, Vedran Mlikota, Alan Bjelinski, Ante Gelo, Mila Elegović, Robert Mareković, samo su neki od sudionika ove priredbe. Naravno, ako se netko od sugrađana u tom trenutku i zatekne u središtu grada, moći će popratiti ovaj događaj, ali uz pridržavanje svih epidemioloških mjera. Iz grada poručuju da se cijeli događaj organizirao u dogovoru sa Stožerom te da će biti poduzete sve epidemiološke mjere ako se okupi veći broj ljudi.

Nina Badrić i krumpiri

 – Želimo poslati poruku mira i ljubavi, ali i podsjetiti naše sugrađane da postoje ljudi koji se bave djelatnošću koja najbrže i najlakše nastrada u svim nevoljama, a to je kultura. Tužan sam kada čujem ljude kako pozivaju Ninu Badrić da dođe kopati krumpire, a pritom zaboravljaju koliko je humanitarnih akcija do sada napravila - pomalo sarkastično izjavio je Goran Navojec prilikom predstavljanja priredbe te pozvao građane da ih prate putem streama.

Kao što smo rekli, priredbu možete pratiti u utorak u 11 sati na Facebook i YouTube stranicama Grada Bjelovara