Fotografija: Riječ je o već dobro poznatom i uhodanom obrascu zvanom
Riječ je o već dobro poznatom i uhodanom obrascu zvanom "Kazališna matineja subotom"/Foto: POU Daruvar

U subotu daruvarske mališane čeka super predstava: "Pogledajte čudesnu Andersenovu bajku"

„Pozivamo roditelje, bake, djedove, tetke, strine, ujake i ostalu bližu i dalju rodbinu da kvalitetno provedu vrijeme sa svojom djecom i svi se zajedno zabave“, poručuju iz POU



DARUVAR – Pučko otvoreno učilište Daruvar ove će subote ugostiti Gradsko kazalište Požega s dječjom predstavom "Carevo novo ruho".

Predstava će biti prikazana u subotu 16. ožujka 2024. u 11 sati.

Naravno, riječ je o već dobro poznatom i uhodanom obrascu zvanom "Kazališna matineja subotom" koja je od početka godine uvrštena u projekt "Mala škola kulture". Kao i druge aktivnosti u tom projektu, za posjetitelje je predstava besplatna i to zahvaljujući sredstvima Zaklade "Hrvatska za djecu". Pučko otvoreno učilište Daruvar ga provodi u suradnji s Gradom.

O predstavi

"Carevo novo ruho" jedna je od najpoznatijih bajki Hansa Christiana Andersena, danskog pisca i tvorca najvećih umjetničkih djela namijenjenih djeci. Ova bajka priča je o caru koji je, umjesto o narodu i svome gradu, mario samo za to kako će se odjenuti koji dan, kakve će cipele obuti te kako će mirisati. Bio je opterećen materijalnim dobrima, umjesto da bude dobar car svojemu narodu i slugama.

I tako, jednoga dana dođu dvije varalice na dvor te se caru predstave kao vrhunski tkalci i obećaju mu da će mu napraviti savršeno odijelo za povorku, no naglase caru kako će odijelo biti nevidljivo za glupe ljude. Car, oduševljen, odmah im dade mnogo novca, zlatnika i materijala te tkalci krenu šiti caru novo, savršeno odijelo… Hoće li se caru svidjeti novo ruho? Tko će moći vidjeti odijelo, a za koga će biti nevidljivo?

Pozvani su svi

Trajanje predstave:  45 minuta

Ulaz besplatan.

- Predstava je službeno namijenjena djeci iznad četiri godine, no pravila su da se krše, a u ovom slučaju to čak i nije kažnjivo. Kako je duhovito navelo jedno drugo kazalište na nedavnom gostovanju, predstava je to za djecu do sto godina! Ovdje pozivamo roditelje, bake, djedove, tetke, strine, ujake i ostalu bližu i dalju rodbinu da iskoriste ovu mogućnost da kvalitetno provedu vrijeme sa svojom djecom i svi se zajedno zabave, a oni malo samostalniji mogu i u društvu prijatelja, pa čak i bez njih. Vidimo se u kazalištu, kažu iz POU Daruvar.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!