Fotografija: 
U Pakrac stiže i Nik Titanik/Foto: Nenad Opacak/CROPIX
Galerija
U Pakrac stiže i Nik Titanik/Foto: Nenad Opacak/CROPIX

U Pakrac sutra stiže Izložba karikatura: "Poznati karikaturisti besplatno će izrađivati portrete"

Na otvorenju će sudjelovati vrhunski karikaturisti: Nikola Plečko poznatiji kao Nik Titanik, ujedno i predsjednik Hrvatskog društva karikaturista, Davor Trgovčević, te Milan Lekić – LexU Muzeju Grada Pakraca, u petak 10. svibnja u 19 sati bit će otvorena Godišnja izložba karikatura, u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista, piše Pakrački list.

- Hrvatsko društvo karikaturista osnovano je 1985. godine, a ove godine slavi 28. obljetnicu uspješnog rada. Svakodnevni izlazak karikatura u dnevnim i tjednim novinama svojevrsni je barometar stanja, pokazatelj društvene klime i mjerilo medijske slobode.

Stižu vrhunski karikaturisti

Svake godine Hrvatsko društvo karikaturista organizira izložbu članova, na kojoj se izlažu radovi većine od stotinjak članova društva. Izuzetno nam je drago što će ovogodišnja izložba članova gostovati i u našem Pakracu.

Ravnateljica pakračkog muzeja/ Foto: Damjan Španjol
Ravnateljica pakračkog muzeja/ Foto: Damjan Španjol
Nikola Plečko poznatiji kao Nik Titanik/Foto: Damjan Španjol
Nikola Plečko poznatiji kao Nik Titanik/Foto: Damjan Španjol

Na samom svečanom otvorenju sudjelovat će vrhunski karikaturisti: Nikola Plečko poznatiji kao Nik Titanik, ujedno i predsjednik Hrvatskog društva karikaturista, Davor Trgovčević, potpredsjednik društva, te Milan Lekić – Lex, član izvršnog odbora, piše u pozivu Gradskog muzeja.

Samo otvorenje bit će obilježeno i posebnom atrakcijom – naime, Davor Trgovčević i Milan Lekić – Lex će uživo i potpuno besplatno izrađivati brzopotezne portretne karikature zainteresiranim posjetiteljima, piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!