Fotografija: "Matrix: Uskrsnuće"/ Foto: POU Daruvar
"Matrix: Uskrsnuće"/ Foto: POU Daruvar

U idućih tjedan dana daruvarsko kino donosi projekcije čak pet filmova

Riječ je animiranoj komičnoj avanturi "Jahač zmaja", akcijskom SF-u "Matrix: Uskrsnuće", komičnoj dramu/ fantaziji Srđana Dragojevića "Nebesa", biografskom krimiću "Dinastija Gucci" i biografskoj drami "Spencer".



Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna tjedna nalaze se tri filma. Riječ je animiranoj komičnoj avanturi "Jahač zmaja", akcijskom SF-u "Matrix: Uskrsnuće" te komičnoj dramu/ fantaziji Srđana Dragojevića "Nebesa". 

Nadalje, povodom blagdana uvrštene su projekcije još dva filma idućeg utorka i srijedu i to biografski krimić "Dinastija Gucci" i biografsku dramu o Lady Di- "Spencer".

Podsjetimo, i dalje je za osobe starije od 16 godina obavezna EU Covid potvrda za dolazak na kino projekcije. Isto vrijedi i za sve ostale usluge koje nudi Pučko otvoreno učilište Daruvar. Naravno, uz pridržavanje ostalih mjera, nošenje maski i dezinfekciju ruku.

"Jahač zmaja"

Jahač zmaja je nastao prema njemačkom dječjem romanu autorice Cornelije Funke. Mladi srebrni zmaj i njegov novi prijatelj kreću u potragu za posljednjim utočištem srebrnih zmajeva. Pred njima je niz nevjerojatnih pustolovina i neobičnih susreta od kojih će jedan biti presudan – susret s bezdušnim čudovištem iz prošlosti čiji je jedini cilj uništenje posljednjeg zmaja.

Ovaj film pogledajte u četvrtak od 18 sati te u petak, subotu i nedjelju od 17 sati. 

"Matrix: Uskrsnuće"

Kultna franšiza je napokon dobila svoj nastavak. Prikaz distopijske budućnosti u kojoj je čovječanstvo zarobljeno u simuliranoj stvarnosti, Matrici, očaralo je gledatelje daleke 1999. godine. Takva simulirana stvarnost oduševila je impresivnim vizualnim efektima, slojevitom, zahtjevnom pričom koja kombinira filozofiju, religiju, etiku i tehnologiju.

Matrix će svojom složenom radnjom, uvelike inspiriranom filozofijom, gledatelje prisiliti na drugačiju vrstu sudjelovanja u filmu – na promišljanje o osobnim stvarima, identitetu, postojanju i moralnim pitanjima koja nikada nisu bila toliko aktualna kao danas, u vremenu u kojem živimo.

Novi nastavak Matrixa na rasporedu je u četvrtak u 20 sati te u petak, subotu i nedjelju od 21 sat.

"Nebesa"

Neobična i provokativna mračna komedija autora filmova Mi nismo anđeli, Lepa sela lepo gore, Rane i Parada. Nakon pola stoljeća komunizma, religija se vraća! No je li ovo dezorijentirano istočnoeuropsko društvo spremno? Jedan radnik dobiva aureolu; osuđenik na smrt pretvori se u bebu; umjetnik otkriva da njegove slike ne hrane samo duše nego i želuce.

Tri čarobne crnohumorne priče, smještene u postkomunističko društvo puno praznovjerja, korupcije i nade, nude dirljiv i osebujan prikaz božjih čuda.

Film "Nebesa" možete pogledati u petak, subotu i nedjelju od 19 sati.

"Dinastija Gucci"

Dinastija Gucci inspirirana je šokantnom istinitom pričom o obiteljskom carstvu talijanske modne kuće Gucci. Obuhvaća tri desetljeća ljubavi, izdaje, dekadencije, osvete i u konačnici ubojstva. Kontroverzna priča talijanske obitelji snimljena je pod redateljskom palicom Ridleyja Scotta i radnjom je smještena u 1995. godinu kada je Maurizio Gucci, unuk osnivača luksuzne kuće, na putu prema svom uredu ubijen, a njegova supruga Patrizia Reggiani bila je optužena za naručivanje atentata.

Tako je i stekla nadimak "Crna udovica". Poznata po svom over-the-top stilu i britkom jeziku na pitanje zašto ga sama nije ubila, odgovorila je, "Moj vid nije toliko dobar, a nisam htjela promašiti".

Ovaj film pogledajte u utorak, 28. prosinca, od 18 sati te idućeg dana od 20.15 sati.

"Spencer" 

U režiji sjajnog Čileanca Pabla Larraina, naslovnu ulogu tumači Kristen Stewart u priči o prijelomnom trenutku početkom devedesetih kada se Lady Diana odlučila razvesti od princa Charlesa.

Radnja filma smještena je u 1991. godinu tijekom božićnih praznika kada se princeza Diana počela suočavati sa svojom teškom odlukom da okonča brak s princom Charlesom.

Film daje uvid u ekstravagantan život na imanju Sandringham te savršeno dočarava emocije Lady Di uslijed borbe s glasinama o aferama dok je izbjegavala nemilosrdne paparazze.

Film "Spencer" na rasporedu je u u utorak, 28. prosinca, u 21 sat te dan kasnije od 18 sati.