Fotografija: Iako je prvotno trebala biti na bjelovarskim bazenima, predstava je zbog lošeg vremena izvedena u Domu kulture/ Foto: Deni Marčinković
Galerija
Iako je prvotno trebala biti na bjelovarskim bazenima, predstava je zbog lošeg vremena izvedena u Domu kulture/ Foto: Deni Marčinković

U Domu kulture sinoć je bilo "ka u priči". Bjelovarčani uživali u legendi o Roku i Cicibeli

Ova predstava trebala je otvoriti prošlogodišnji festival, no svi znamo zašto se to nije dogodilo. Ove godine zbog lošeg vremena morali smo mijenjati i lokaciju, ali na kraju je ipak sve dobro završilo, kazao je Ožegović




Sinoć je u bjelovarskog Domu kulture bilo "ka u priči". Naime, poznato djelo legendarnog splitskog kroničara Miljenka Smoje po 61. put uprizorili su glumci Kazališne družine "Ritam igre" Monika Vuco i Ivan Baranović.

U nešto više od sat vremena predstavili su dirljivu ljubavnu priče između Roka i Cicibele, paru koji je svoj život proveo u gajeti na splitskoj Matejuški. Ova čudesna pučka legenda još jednom je pokazala da siromaštvo nije jamstvo životne sreće, kao niti prepreka u ostvarivanju sretnog suživota. 

<p>Odaziv je i ovog puta bio više nego dobar/ Foto: Deni Marčinković</p>

Odaziv je i ovog puta bio više nego dobar/ Foto: Deni Marčinković

Kultno djelo usprkos brojnim nedaćama ipak se našlo na repertoaru BOK festa, a prema riječima Ivana Ožegovića, glavni inicijator bio je umjetnički direktor Goran Navojec.

- Roko i Cicibela trebala je otvoriti prošlogodišnji festival, no svi znamo zašto se to nije dogodilo. Također, prvotna ideja što se tiče ovog BOK-a bila je da se predstava izvede na bjelovarskim bazenima, no vremenski uvjeti ni to nisu dopustili. Unatoč svemu, Monika i Ivan ipak su se predstavili našoj publici, što mi je uistinu drago, kazao je Ožegović nakon predstave.

<p>Roko i Cicibela ipak su se predstavili bjelovarskoj publici/ Foto: Deni Marčinković</p>

Roko i Cicibela ipak su se predstavili bjelovarskoj publici/ Foto: Deni Marčinković

Reakcije publike izmjenjivale su se kako je predstava odmicala. Iako je u određenim trenutcima svim posjetiteljima bila knedla u grlu, posebice tijekom scena u kojima Roko i Cicibela izgube sina, smijeh je ipak prevladao.

Program BOK festa danas se nastavlja. U 20 sati u Domu kulture na redu je još jedna izvrsna predstava "Gospođa Julija", a izvest će ju glumci vinkovačkog Gradskog kazališta „Joza Ivakić“ i  Hrvatskog narodnog kazališta iz Osijeka.

<p>Publika je uživala u legendarnoj ljubavnoj priči/ Foto: Deni Marčinković</p>

Publika je uživala u legendarnoj ljubavnoj priči/ Foto: Deni Marčinković