Fotografija: Daruvarski festival dio je globalnog festivala/ Foto: POP-UP Daruvar
Galerija
Daruvarski festival dio je globalnog festivala/ Foto: POP-UP Daruvar

U Daruvaru se i ove godine održava POP-UP festival. Evo cijelog programa

Daruvar je prvi hrvatski grad koji se prije šest godina uključio u ovaj međunarodni festival, a vremenom je postao prepoznatljiv primjer rada na području emocionalne pismenosti djece i mladih



- Studeni je u Daruvaru već nekoliko godina rezerviran za progovaranje o važnosti emocija, emocionalne pismenosti i inteligencije, a tako će biti i ovog puta. Naime, ovogodišnji POP-UP festival emocija, dobrobiti i prava djeteta održat će se od 14. do 25. studenog, ponosno su poručili organizatori festivala.

Kao i svake godine raznolik program aktivnosti festivala pruža djeci, roditeljima i svima onima koji su u svakodnevnom kontaktu s djecom niz edukacija, radionica i materijala na temu emocija. 

Zaštita mentalnog zdravlja djece

- POP-UP  festival dio je globalnog festivala emocija koji je inicirala organizacija Six-seconds organizations iz Amerike, a podupire ga i UNICEF. Festival ima za cilj zaštitu mentalnog zdravlja djece i mladih, promičući područje emocionalnog opismenjavanja i emocionalne inteligencije te se veže uz Svjetski dan djece, koji se obilježava 20. studenog. U Daruvaru ga obilježavamo kroz razne stručne aktivnosti u vrtićima, školama i javnim mjestima, pojasnili su organizatori POP-UP-a.

Plakat festivala/ Foto: POP-UP
Plakat festivala/ Foto: POP-UP

Inače, upravo je Daruvar prvi hrvatski grad koji se prije šest godina uključio u ovaj međunarodni festival, a vremenom je postao prepoznatljiv primjer prakse rada na području emocionalne pismenosti djece i mladih kao i dječje dobrobiti u lokalnoj zajednici i šire. 

U nastavku pogledajte popis svih događanja ovogodišnjeg festivala.

1. RADIONICE EMOCIONALNE PISMENOSTI ZA DJECU I MLADE U DARUVARSKIM VRTIĆIMA ŠKOLAMA, UDRUZI KORAK DALJE I CENTRU RUDOLF STEINER

14.- 30. studenog 2022.

Radionice u dječjim vrtićima provodit će učenici Gimnazije Daruvar za djecu srednje i predškolske odgojne skupine.

Učenici Gimnazije održat će radionice i za udrugu Korak dalje te grupu učenika Centra Rudolf Steiner.

Radionice za učenike 3. i 4. provodit će educirani i izabrani učenici 7. i 8. razreda, a za učenike 7. i 8. razreda učenici Gimnazije, Ekonomske i turističke škole te Tehničke škole Daruvar.

U svim daruvarskim vrtićima i osnovnim i srednjim školama uredit će se POP-UP kutak emocija.

2. AKTIVNOSTI ZA JAVNOST

RADIONICA ZA RODITELJE PREDŠKOLSKE DJECE- „EMOCIONALNI SVIJET DJECE“, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar, četvrtak 24.11.2022. godine od 17:00 do 18:30* sati , voditeljica Kristina Kanis Uldrijan, dipl.psiholog-prof. i Martina Demeter Franjić, mag. paed.soc., radionice uz prethodnu prijavu, max. 15 roditelja (*18:00-18:30 sati zajedničke aktivnosti s djecom)

RADIONICA ZA DJECU PREDŠKOLSKOG UZRASTA- „GDJE STANUJU EMOCIJE“, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar, četvrtak 24.11.2022. godine od 17:00 do 18:30 sati, voditeljica Ana Švandrlik, mag.paed., Ivona Jurišić, mag.paed.soc. radionice uz prethodnu prijavu, max. 10 djece

KUTAK ZA EMOCIJE- kućica u centru Grada

POP UP FESTIVAL NA FACEBOOKU- na Facebook stranici Pop-Up festival Daruvar očekuju Vas korisni materijali vezani uz osobni razvoj, emocije i emocionalnu pismenost

3. RADIONICE AMERIČKE PREDAVAČICE DR. ALINE VEHUNI ZA ODGAJATELJE, NASTAVNIKE I STRUČNE SURADNIKE

15. studenog 2022. od 16:00 - 19:00 sati, Društveno-kulturni centar Daruvar

RADIONICA ZA ODGAJATELJE, NASTAVNIKE U NIŽIM RAZREDIMA OSNOVNIH ŠKOLA I STRUČNE SURADNIKE (prijave u dječjim vrtićima, školi)

16. studenog 2022. od 16:00 - 19:00 sati, Društveno-kulturni centar Daruvar

RADIONICA ZA NASTAVNIKE U VIŠIM RAZREDIMA OSNOVNIH ŠKOLA , NASTAVNIKE U SREDNJIM ŠKOLAMA TE STRUČNE SURADNIKE (prijave u školi)

4. RADIONICE AMERIČKE PREDAVAČICE DR. ALINE VEHUNI ZA ČLANOVE RADNE SKUPINE POP - UP FESTIVALA

21.- 23. studenog 2022. od 09:00 - 17:00 sati, TRENING SOCIOEMOCIONALNIH VJEŠTINA, CASEL PROGRAM, Digitalni inovacijski hub Daruvar (zatvorena grupa)

5. STRUČNI SKUP S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM

25. studenog 2022. od 09:00 - 17:00 sati, Društveno-kulturni centar Daruvar

„SOCIOEMOCIONALNO UČENJE U ODGOJU I OBRAZOVANJU“ - PRIMJERI POZITIVNE PRAKSE

(prijave su moguće preko Agencije za odgoj i obrazovanje ili elektroničke pošte pop-up@daruvar.hr, najkasnije do 21.11.2022. godine.)

IZLOŽBA POSTER RADOVA DJECE NA TEMU EMOCIJA 2017.-2021.