Fotografija: Prošlogodišnji Flig sjajno je bio posjećen/Foto: Predrag Uskoković
Galerija
Prošlogodišnji Flig sjajno je bio posjećen/Foto: Predrag Uskoković

U Daruvaru kreće Flig festival. Ne propustite večeras jazz koncert s Ivanom Kindl

Ove godine nam stižu tri gostujuća orkestra - iz Kaštel Lukšića, Malog Lošinja i Letohrada. U Flig su uključene i mažoretkinje koje će nam pripremiti pravi spektakl, kazala je Cegledi



DARUVAR – Nakon glazbenih uspješnica tokom ljetnih mjeseci, Rockabilly festivala, Blues Rock festivala, ali i brojnih glazbenih poslastica organiziranih u sklopu Ljeta u dvorcu, Daruvarom će ovaj petak i subotu ponovno odjekivati glazba.

Naime, danas počinje 14. Međunarodni festival limenih glazbi - Flig 2022.

Gostujući orkestri

Kako nam kaže dogradonačelnica Vanda Cegledi, ove godine u Daruvar stižu tri gostujuća orkestra. Orkestar iz Kaštel Lukšića, Malog Lošinja i Letohrada – prijateljskog grada iz Češke.

Publika obožava Daruvarske mažoretkinje/Foto: Predrag Uskoković
Publika obožava Daruvarske mažoretkinje/Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

- Uz sve to, u dvodnevni Flig uključene su i mažoretkinje koje će nam pripremiti pravi spektakl. Trudimo se svake godine podignuti ljestvicu kvalitete na jedan viši nivo, kazala je Cegledi dodavši kako će u petak u 20 sati biti održan koncert jazz orkestra s Ivanom Kindl.

Subota prijepodne, kako je navela dogradonačelnica, bit će namijenjena revijalnim nastupima.

Daruvarčani vole kvalitetnu glazbu

- Daruvarske mažoretkinje i gosti održat će svoj mažoret show, a na nekoliko drugih lokacija u središtu grada bit će također nastupi gostujućih orkestara, dok su večernji sati rezervirani za veliki koncert puhačkih orkestara, pojasnila je Cegledi koju smo upitali vole li i podržavaju li Daruvarčani ovakav događaj u svome gradu.

Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković
Foto: Predrag Uskoković

- Daruvarčani podržavaju sve što je dobro, to se pokazalo kroz više prijašnjih aktivnosti koje smo organizirali. Znači, nije poanta stil glazbe, već je važno da je glazba dobra. I kao takvu ju Daruvarčani uvijek dobro poprate, istaknula je Cegledi koju raduje kada na središnjem trgu vidi i mlađi i stariju publiku.

Dodajmo, organizatori ove manifestacije ponovno su Grad Daruvar i Pučko otvoreno učilište Daruvar.

Plakat sa svim nastupima i točnom satnicom/Foto: Grad Daruvar
Plakat sa svim nastupima i točnom satnicom/Foto: Grad Daruvar