Fotografija: Kultni film na rasporedu je u nedjelju u 16 sati/ Foto: POU Daruvar
Galerija
Kultni film na rasporedu je u nedjelju u 16 sati/ Foto: POU Daruvar

U daruvarskom kinu pogledajte prvi nastavak kultnog filma Star Wars i još dvije filmske poslastice

Prvi film iz legendarne franšize, kojeg je 20th Century Fox pustio u distribuciju 25. svibnja 1977., postao je svjetski fenomen popularne kulture



Ovog tjedna na repertoaru daruvarskog kina nalaze se tri filma. Riječ je o akcijskoj komediji "Badman", akcijska krimi drama "Hitna pomoć", a u sklopu manifestacije "10 dana astronomije" akcijska fantastična avantura "Star Wars" iz 1977. godine.

"Badman"

Cedric (Philippe Lacheau) je komičar koji se teško probija u filmski posao i koji je postigao uspjeh samo zahvaljujući lošem publicitetu. Kad mu producent francuskog filma o superjunaku pod nazivom Badman ponudi glavnu ulogu nakon prerane smrti glumca koji je trebao igrati lik, čini se da se sreća konačno okrenula u Cedricovu korist.

"Badman"/ Foto: POU Daruvar
"Badman"/ Foto: POU Daruvar

Međutim, jedne noći kada doživi prometnu nesreću, Cedric dobiva amneziju i kada se osvijesti, misli da je on zaista Badman i da ima misiju koju treba ispuniti. Bez obzira na gadgete s njegovog kostima, Cedric će se morati suočiti s gangsterom i ponovno zadobiti poštovanje svog oca, policijskog komesara. Moći će računati na svoju sestru Éléonore (Elodie Fontant) i svoja dva najbolja prijatelja Adama (Tarek Boudali) i Seba (Julien Arruti).

Ovaj film pogledajte u subotu u 18 te u nedjelju u 18 i 15 sati.

"Hitna pomoć"

Na ulicama Los Angelesa u samo jednom danu tri života će se zauvijek promijeniti. Riječ je o najvećoj pljački banke u povijesti grada i mogućim plijenom od 32 milijuna dolara.  Kako je došlo do toga? Odlikovani veteran Will Sharp nema novca za plaćanje troškova liječenja svoje žene. Očajan, zatraži pomoć od osobe od koje to nikako nije smio – svog posvojenog brata Dannya (Jake Gyllenhaal), karizmatičnog kriminalca.

"Hitna pomoć"/ Foto: POU Daruvar
"Hitna pomoć"/ Foto: POU Daruvar

Danny ponudi bratu sudjelovanje u velikoj pljački, a kako je život njegove žene na kocki, Will ga ne može odbiti. Stvar pođe po zlu kada braća otmu vozilo hitne pomoći u kojemu se nađu ozlijeđeni policajac u borbi za život kao i medicinska tehničarka Cam Thompson. U bjesomučnoj potjeri bez kraja, braća moraju izbjeći policijske snage cijelog grada, održati svoje taoce na životu i pritom ne ubiti jedan drugoga. Ovo će biti najuzbudljiviji bijeg iz L.A.-a kojeg smo ikad vidjeli.

"Hitna pomoć" na rasporedu je u petak od 19 sati te u subotu i nedjelju od 20 sati. 

"Star Wars"

Prvi film iz legendarne franšize, kojeg je 20th Century Fox pustio u distribuciju 25. svibnja 1977., postao je svjetski fenomen popularne kulture, te su ga u trogodišnjim intervalima pratila dva nastavka. Šesnaest godina nakon zadnjeg filma prve trilogije, pušten je u distribuciju prvi film nove prequel trilogije, s dva prateća filma također u trogodišnjim intervalima. Pošto je druga trilogija kronološki smještena prije prve trilogije, ovaj prvi film koji ćemo imati prilike vidjeti je kasnije nazvan Zvjezdani ratovi IV: Nova nada.

Doba je građanskog rata u Galaksiji, a pobunjenici protiv zlog Galaktičkog Carstva ostvarili su svoju prvu pobjedu vjerujući da je to tek početak prema obnovi svrgnute Galaktičke Republike. U njoj su nekoć dobro živjeli mnogobrojni narodi, ali im je svoju tiraniju nametnuo sadašnji Car. Protiv Cara, njegova dva pobočnika Dartha Vadera i Granda Moffa Tarkina pobunu predvodi princeza Leia. No, nakon uspješno izvedenog napada na njihove trupe odvažnu princezu u orbiti planeta Tatooinea zarobi Darth Vader i drži kao taokinju. Leia pak prije utamničenja uspije u svog malenog robota R2-D2-a unijeti ključne podatke o Zvijezdi smrti, ogromnoj svemirskoj stanici imperija koja može uništavati planete, te se on s droidom C-3PO-om u posljednji trenutak katapultira na pustinjski planet Tatooine.

"Star Wars"/ Foto: POU Daruvar
"Star Wars"/ Foto: POU Daruvar

Tamo ih zarobe čovjekolika bića Jawasi, te ih prodaju siromašnom farmeru Owenu i njegovu nećaku Lukeu Skywalkeru. Spretni mladić vrlo brzo otkrije skrivenu poruku u robotovu hologramu te se zaputi pronaći tajanstvenog Bena Obi-Wan Kenobija. Uz pomoć plaćenika i pilota Hana Sola i Chewbacce, Lukeu ne preostaje ništa drugo već da se pridruži Obi-Wanu u spašavanju princeze.

Kultni film možete pogledati u nedjelju u 16 sati.