Fotografija: Avatar/Foto: POU Daruvar
Avatar/Foto: POU Daruvar

U daruvarskom kinu ovog tjedna pogledajate legendarni film iz 2009. godine

Avatar nas vodi u spektakularan svijet onkraj mašte, u kojem se zemaljski junak nevoljko upušta u epsku avanturu boreći se za spas nepoznatog svijeta koji mu je postao domNa repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se dva filma. Riječ je o komičnoj drami "Dobra kuća" te SF akcijskoj avanturi "Avatar (2009)".

"Dobra kuća"

Film prati Hildy Good, ljutitu trgovkinju nekretnina i potomku Salemskih vještica, koja voli svoje vino i svoje tajne. Njezin život počinje se rasplitati kada obnovi romansu sa svojom srednjoškolskom ljubavi Frankom Getchellom i postane opasno upletena u nepromišljeno ponašanje jedne osobe. Otkrivajući dugo zakopane emocije i obiteljske tajne, Hildy će se morati obračunati s jedinom osobom koju je desetljećima izbjegavala: samom sobom.

Ovaj film možete pogledati u četvrtak od 19 te u subotu i nedjelju od 18 sati.

"Avatar 2009"

Avatar nas vodi u spektakularan svijet onkraj mašte, u kojem se zemaljski junak nevoljko upušta u epsku avanturu boreći se za spas nepoznatog svijeta koji mu je postao dom. Taj strani svijet promatramo kroz oči Jakea Sullyja, bivšeg marinca prikovanog za invalidska kolica. No, unatoč oštećenom tijelu, Jake je u srcu i dalje ratnik.

Biva poslan na svjetlosnim godinama udaljenu ljudsku utvrdu na planetu Pandori gdje korporacije rudare za rijetkim mineralom koji je ključ rješavanju energetske krize na Zemlji. Zbog činjenice da je atmosfera na Pandori toksična, kreiran je program „Avatar“ u kojem ljudski „vozači“ povezuju svoju svijest s avatarom – biološkim tijelom na daljinsko upravljanje koje može preživjeti ubojit zrak.

Ti avatari genetički su kreirani hibridi ljudskoga DNK-a pomiješanog s DNK-om mještana Pandore, Na'vija. Preporođen u svom avataru, Jake ponovno može hodati. Dobiva zadatak da se infiltrira među Na'vije koji su postali zapreka u rudarenju za vrijednim mineralom.

No prekrasna Na’vica Neytiri spasi Jakeov život te to promijeni cijelu priču. Jakea prihvaća njezin klan te ga uče kako postati jedan od njih, što uključuje mnoge testove i avanture. Kako se Jakeova veza s Neytiri produbljuje, on počinje poštovati običaje Na'vija i napokon pronalazi svoje mjesto među njima. Uskoro će se suočiti s krajnjim ispitom kad ih povede u epsku borbu koja će odlučivati o sudbini čitava svijeta.

Kultni film pogledajte u petak od 19 te u subotu i nedjelju od 21.15 sati.