Fotografija: Sergiao kao novi štićenik doma kreće na tajni zadatak. Ima 83-godine, nije agent 007 i nije prirodno nadaren za detektiva.../Foto: Kino Daruvar
Galerija
Sergiao kao novi štićenik doma kreće na tajni zadatak. Ima 83-godine, nije agent 007 i nije prirodno nadaren za detektiva.../Foto: Kino Daruvar

U daruvarskom kinu ovih vas dana čekaju filmske poslastice

U suradnji s Francuskim institutom, HAVC-om i Kino mrežom nezavisnih kina i dalje je u tijeku revija francuskih filmova pa je cijena ulaznica za svaki francuski film 10 kuna




Svi filmoljupci i kinoljupci u narednim će danima doći na svoje jer ih u daruvarskom kinu od 30. rujna do 3. listopada 2021. čekaju prave poslastice.

Isplanirane su projekcije četiri naslova, odnosno animirana avanturistička komedija "Mali šef: Obiteljski posao", akcijski triler "Iza rešetaka", zatim dokumentarac "Agent krtica" uz međunarodni dan starijih osoba te krimi komedija/ musical "8 žena" u sklopu revije francuskih filmova Rendez Vous au Cinema.

Tata kućanica

Film "Mali šef: Obiteljski posao" je na rasporedu danas, (četvrtak) u 18 sati, zatim u petak te u nedjelju, također u 18 sati.

U nastavku DreamWorks-ove hit animirane komedije, braća Templeton – Tim (originalni glas daje James Marsden) i njegov mlađi brat Ted (originalni glas daje Alec Baldwin) – odrasli su ljudi te su se udaljili jedan od drugoga. Tim je oženjen, postao je otac i prava kućanica. Ted je šef u velikom investicijskom fondu. U njihov život ulazi novi Mali šef s revolucionarnim I can stavom koji će ih ponovo spojiti i pokrenuti novi obiteljski posao.

<p>Iza rešetaka Akcija, triler /Foto: Kino Daruvar</p>

Iza rešetaka Akcija, triler /Foto: Kino Daruvar

Tim i njegova žena, Carol koja je šef u kući, žive u predgrađu sa super pametnom sedmogodišnjom kćerkom Tabithom i preslatkom bebom Tinom. Tabitha, koja je prva u svom razredu na Acorn Centru za obrazovanje mladih, idealizira ujaka Teda i želi postati kao on, ali Tim se boji da radi previše te da će izgubiti normalno djetinjstvo i odrastanje.

Kada Tina otkriva da je u biti tajni agent za BabyCorp na misiji otkrivanja mračnih tajni iza Tabithine škole i njezinog mističnog osnivača Dr. Erwina Armstronga, obitelj Templeton se ujedinjuje na neočekivani način, te ponovo shvaća smisao prave obitelji i onoga što je u životu važno. Glasove su posudili Luka Peroš, Ronald Žlabur, Mila Elegović, Ervin Baučić, Marko Makovičić, Hana Hegedušić.

Na nišanu - ni kriv, ni dužan

Akcijski triler "Iza rešetaka" (Copshop) igra danas u 20 sati, u subotu i u nedjelju također u 20 sati. Gerard Butler i Frank Grillo su dvojac koji garantira akciju do kraja! Priča prati lukavog prevaranta koji bježi od plaćenog ubojice. Osmišljava shemu kako se sakriti u policijskoj postaji u malom gradu – ali kad se ubojica pojavi na stanici, nesretni policajac novak nađe se, ni kriv ni dužan, na nišanu…

Uloge tumače: Gerard Butler, Frank Grillo, Toby Huss, Ryan O’Nan, Keith Jardine, Kaiwi Lyman, David Vaughn.

Dokumentarac "Agent krtica" se prikazuje uz Međunarodni dan starijih osoba u petak 1. listopada u 20 sati.

<p>Poster za projekciju Agent krtica/Foto: Kino Daruvar</p>

Poster za projekciju Agent krtica/Foto: Kino Daruvar

Kad se obitelj žene koja boravi u staračkom domu zabrine za njezinu dobrobit, privatni istražitelj Rómulo angažira Sergia da krene na tajni zadatak kao novi štićenik doma. No Sergio je 83-godišnjak, a ne agent 007 i nije prirodno nadaren za detektiva. Prva mu je prepreka sva ta silna tehnologija – kamera u kemijskoj olovci, pametni telefoni i drugi uređaji koji će mu biti potrebni kako bi prikupio dokaze i izvijestio Rómula. Situacija postaje još složenija jer Sergio, koji je odnedavno udovac, ne uspijeva zadržati emocionalnu distancu potrebnu za izvršavanje zadatka u ulozi krtice i sve se više veže uz nekoliko drugih štićenika. Polako počinje shvaćati da strašna istina koju skriva starački dom nije onakva kakvom su je svi zamišljali. Uloge: Sergio Chamy, Romulo Aitken, Marta Olivares, Berta Ureta.

Revija francuskih filmova

U suradnji s Francuskim institutom, HAVC-om i Kino mrežom nezavisnih kina i dalje je i tijeku revija francuskih filmova nazvana Rendez vous au Cinéma koja će trajati do polovine listopada. Cijena ulaznica je za svaki film 10 kuna.

Ovotjedni film je krimi komedija/ musical "8 žena" je na rasporedu je u subotu 2. listopada 2021. u 18 sati. Veliki hit francuske kinematografije, uzbudljiva, napeta i neizvjesna kriminalistička priča koju je u francuskim kinima vidjelo preko 4.000.000 gledatelja.

<p>8 žena Kriminalistički, komedija, mjuzikl/Foto: Kino Daruvar</p>

8 žena Kriminalistički, komedija, mjuzikl/Foto: Kino Daruvar

Jednog jutra bogati tvorničar Marcel je pronađen mrtav s ranom od noža. Osam žena iz njegovog života su moguće ubojice. Njegova žena Gaby (Catherine Deneuve), kćerka Suzon (Virginie Ledoyen), punica Mamy (Danielle Darrieux), šogorica Augustine (Isabelle Huppert), sestra Pierette (Fanny Ardant), kuharica Chanel (Firmine Richard) i sluškinja Louise (Emmanuelle Beart). Kuća je zametena snijegom, telefonske linije su u kvaru, a jedna od njih sigurno je počinila zločin. Potraga za ubojicom se pretvara u uzajamno sumnjičenje koje otkriva mnoge tajne njihovih života. Uloge: Danielle Darrieux, Catherine Deneuve, Isabelle Huppert, Emmanuelle Béart.

Preostali naslov iz revije je romantična drama "Ludi Pierot" je na rasporedu 9. listopada u 18 sati kao posveta nedavno preminulom legendarnom Jean Paul Belmondu. Više o tom naslovu idućeg tjedna.