Fotografija: Ubojice cvjetnog mjeseca/ Foto: POU Daruvar
Ubojice cvjetnog mjeseca/ Foto: POU Daruvar

U daruvarsko kino stiže povijesna drama s Leonardom DiCapriom i Robertom De Nirom

Kultni američki redatelj Martin Scorsese u ovom je filmu okupio provjerenu glumačku ekipu koju predvode oskarovci



Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se dva filma. Riječ je o akcijskoj krimi drami "Odmazda" i  povijesnoj drami "Ubojice cvjetnog mjeseca".

"Odmazda"

Od producenta hit filmova “Non-Stop” i “Putnik” dolazi nova napeta akcija i remake španjolskog hita “El desconocido” u kojem glavnu ulogu ima neponovljivi Liam Neeson.

Scenarij Chrisa Salmanpoura prati uspješnog poslovnog čovjeka, Matta Turnera, koji na putu do posla otkriva da mu je nepoznati napadač podmetnuo bombu u automobil. Prisiljen je slijediti niz naredbi tijekom tog dana ili će bomba biti detonirana. Situacija je još opasnija jer je s njim u automobilu i njegova obitelj. Matt Turner, jasno je, morat će se iznimno potruditi kako bi održao svoju obitelj na životu i shvatio zašto mu se to događa.

Film je na rasporedu u četvrtak od 20 sati te u subotu i nedjelju od 18 sati.

"Ubojice cvjetnog mjeseca"

Zbog dužine filma cijene ulaznica se uvećavaju za 1 euro. Redovna cijena se tako korigira s 4 na 5 eura. Isto tako povlaštene kategorije karata kao invalidske i umirovljeničke se mijenjaju s 3 na 4 eura. Osim što je dug, film je očito i dobar, pobrao je hvalospjeve gdje god je igrao, već od premijere u Cannesu, tako da ne treba žaliti novce za ulaznicu jer se očito radi o remek djelu.

Kultni američki redatelj Martin Scorsese u ovom je filmu okupio provjerenu glumačku ekipu koju predvode oskarovci Leonardo DiCaprio i Robert De Niro.

Temeljen je na istinitoj priči i ispričan kroz romansu Ernesta Burkharta (Oscarom nagrađeni Leonardo DiCaprio) i Mollie Kyle (Lily Gladstone). Na prijelazu 20. stoljeća indijansko pleme Osage su postali najbogatiji narod na svijetu nakon što je na njihovom teritoriju pronađena nafta.

Bogatstvo ovih američkih domorodaca odmah je privuklo bijele uljeze, koji su manipulirali, iznuđivali i ukrali što više novca su mogli od Osagea prije nego što su pribjegli ubojstvu. Film se temelji se na istoimenoj knjizi Davida Granna. Ubojstva se smatraju prvim velikim slučajem koji je istraživao novoosnovani FBI.

Film je na rasporedu u petak od 19 sati te u subotu i nedjelju od 20 sati.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku