Fotografija: Film
Film "Bosanci lonac" oduševio je brojnu publiku/ Foto: POU Daruvar

U daruvarsko kino stiže film koji je rasprodao 8 projekcija na Sarajevo Film Festivalu

Senad Bašić glumi Faruka Šegu, neuspješnog bosanskog pisca kojem prijeti deportacija iz Austrije ako ne dokaže da je pridonio austrijskom kulturnom životu



Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se čak tri filma. Riječ je o animiranoj avanturi "Gulliverov povratak", komičnoj drami "Bosanski lonac" i hororu "Istjerivač đavola: Vjernik".

"Gulliverov povratak"

Gulliverov povratak se temelji na ideji ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovom idealu: da glavni lik iz klasika Jonathana Swifta nije div po veličini, već div po srcu i hrabrosti. U kontekstu trenutnih zbivanja, ova priča o maloj zemlji Liliput kojoj prijeti invazija moćne vojske dobiva novi značaj.

U filmu, svjetski putnik i avanturist Gulliver pozvan je da se vrati u Lilliput, grad koji je prethodno spasio od neprijateljske flote susjedne i neprijateljske zemlje Blefuscu. Kad stigne, zatiče samo nezadovoljstvo, paniku i očajnu gomilu, jer je kralj Lilliputa svoj narod uvjerio da se vraća legendarni div Gulliver. Umjesto toga, oni otkrivaju običnog čovjeka, dok je cijeli grad bio spreman i gradio smještaj kako bi dočekao diva. Razočaran, kralj naređuje Gulliverovo pogubljenje. U međuvremenu, nepobjediva vojska Blefuscua stiže pred grad i ponovno prijeti.

Ovaj film na rasporedu je u četvrtak i nedjelju od 18 sati te u petak i subotu od 17 sati.

"Bosanski lonac"

Farukov nevoljki povratak u kazalište natjerat će ga da shvati što je uistinu važno u životu.

Senad Bašić glumi Faruka Šegu, neuspješnog bosanskog pisca kojem prijeti deportacija iz Austrije ako ne dokaže da je pridonio austrijskom kulturnom životu. Posljednja mu je prilika kazališna grupa koja može postaviti na scenu njegovu mladenačku dramu.

Uz Senada Bašića, jaku glumačku ekipu čine Bruna Bebić, Andreas Kiendl, Birgit Stöger, Admir Glamočak, Zlatko Burić, Igor Kovač, Goran Grgić, Dejan Aćimović, Julia Franz Richter, Dražen Kühn, Aleksandar Petrović, Wolfram Berger i mnogi drugi.

Bosanski lonac na rasporedu je u četvrtak u 20 sati te u petak i subotu od 19 sati.

"Istjerivač đavola: Vjernik"

Jedan od najuspješnijih horora i najstrašniji film svih vremena dobiva svoj direktan nastavak 50 godina kasnije. Od smrti njegove trudne supruge u potresu na Haitiju prije 12 godina, Victor Fielding samostalno odgaja njihovu kćer Angelu.

Ali kad Angela i njezina prijateljica Katherine nestanu u šumi, samo da bi se tri dana kasnije vratile bez sjećanja na ono što im se dogodilo, to pokreće lanac događaja koji će Victora natjerati da se suoči s najnižim oblikom zla i, u svom užasu i očaju, traži jedinu živu osobu koja je već svjedočila nečemu sličnom: Chris MacNeil.

Ovaj film pogledajte u petak i subotu od 21 sat te u nedjelju od 20 sati.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!