Fotografija: Scena iz filma Pamtim samo sretne dane/ Foto: Screenshot
Scena iz filma Pamtim samo sretne dane/ Foto: Screenshot

U daruvarsko kino stiže domaća drama "Pamtim samo sretne dane", u čast preminulom glumcu

Ljubitelji horora sigurno će, pak, uživati u filmu Prvo pretkazanje, koje prati događaje koji su prethodili kultnom hororu Omen u kojem na svijet dolazi Antikrist



Redovni kino program daruvarskog kina i ovog tjedna sadrži tri nova naslova.

Tako u Kino stiže domaća hit-drama "Pamtim samo sretne dane" koja je na rasporedu u četvrtak od 18 sati, u petak i subotu od 17 sati, a u nedjelju od 18 sati. 

Akcijski triler "Monkey Man" na rasporedu je u četvrtak u 20 sati, a u petak i subotu od 18 sati i 30 minuta. 

Horor "Prvo pretkazanje" (The First Omen) bit će prikazan u petak i subotu u kasnom terminu od 21 sat, a u nedjelju od 20 sati. 

"Pamtim samo sretne dane"

Dok sjedi u restoranu koji predstavlja čekaonicu za drugi svijet, umorni starac promatra goste restorana koji predstavljaju njega i njegovu najužu obitelj tokom bitnih trenutaka njegova života.

Proljeće. Starac u crnom odijelu ulazi u vrt šarmantnog restorana punog gostiju. Sjeda sam za jedan od stolova gdje ga poslužuje Konobar koji se ophodi sa Starcem neobično prisno i pažljivo. Čekajući svoju narudžbu, Starac krati vrijeme promatrajući ljude oko sebe i slušajući njihove razgovore; par studenata na prvom spoju, mladu obitelj sa kćeri koja slavi rođendan, bračni par čija rasprava prerasta u svađu… Akteri i situacije se mijenjaju, vremenske prilike se postepeno kvare. Sunce zalazi, a gosti i njihovi razgovori istovremeno postaju sve mračniji i turobniji, a sve to počinje utjecati i na Starca, koji se, promrzao od hladnoće seli u unutrašnjost restorana. Gosti koje Starac zatiče u restoranu su još mračniji. Neurotična sredovječna žena i muž tupog pogleda prisjećaju se svog prvog spoja, narcisoidni političar drži govor pred svojom sljedbom … Vani, u mraku, počinje padati snijeg. Sve to kreće djelovati kao neki uvrnuti san koji se može svakog trenutka pretvoriti u pravu noćnu moru iz koje se Starac ne može probuditi. Promatra ljude kao da ih poznaje, osluškuje njihove razgovore, kao da ih je već čuo.

Film predstavlja i posvetu nedavno preminulom slovenskom glumcu svjetske klase Radku Poliču koji je odigrao svoju posljednju ulogu. Režiju potpisuje Nevio Marasović, a osim Poliča u ulogama su i Zlatko Burić, Stjepan Perić, Živko Anočić, Goran Bogdan, Tena Nemet Brankov, Dado Ćosić, Leon Lučev, Marko Petrić, Tara Thaller, Janko Popović Volarić, Goran Grgić te Zdenko Jelčić. Zanimljivo je da je scenarij za film napravio Norvežanin Gjermund Gisvold

Trailer filma Pamtim samo sretne dane

Akcijski triler "Monkey man"

Nakon što se proslavio u oskarovskom filmu Milijunaš s ulice, Dev Patel, nominiran za Oscara odlučio se režirati brutalan akcijski film osvete u stilu Johna Wicka, kojem je jedan od producenata dobitnik Oscara Jordan Peele.

Radnja filma inspirirana je legendom o hinduističkom bogu snage i hrabrosti Hanumanu. Patel je u filmu utjelovio mladića poznatog samo kao Kid, koji se svaku večer, noseći masku gorile, brutalno i krvavo bori u podzemnom klubu kako bi osigurao opstanak. Nakon mnogo godina potisnutog bijesa, Kid otkriva način da se infiltrira u enklavu zlokobne gradske elite. Dok mu trauma iz djetinjstva ključa, njegove ruke s misterioznim ožiljcima pokreću eksplozivnu osvetničku kampanju protiv ljudi koji su mu uništili život.

Uloge: Dev Patel, Sharlto Copley, Sobhita Dhulipala, Sikander Kher, Pitobash Tripathy, Vipin Sharma, Fahad Scale, Adithi Kalkunte, Nagesh Bhonsle

Trailer filma Monkey man

Horor Prvo pretkazanje (The first omen)

Pripremite se za putovanje u ponor! 20th Century Studios donosi psihološki horor “Prvo pretkazanje“, prequel horora Pretkazanje iz 1976. godine. Horor prati uznemirujuću priču mlade Amerikanke poslane u Rim kako bi posvetila svoj život Crkvi. No, ono što je dočeka je neobjašnjivo zlo koje dovodi u pitanje njezinu vjeru i otkriva zavjeru koja želi izazvati ponovno rođenje utjelovljenog zla.

Originalni film redatelja Richarda Donnera, u kojem su igrali Gregory Peck i Lee Remick, priča je o paru u čiji život, nakon tragičnog gubitka novorođenog djeteta, dolazi novo dijete – dječak Damien Thorn. Nakon niza misterioznih događaja i nasilnih smrti bliskih obitelji Thorn, Robert i Katherine saznaju da je dječak kojim je Robert u tajnosti zamijenio vlastito dijete zapravo Antikrist. Danas, skoro 50 godina kasnije 20th Century studio donosi scenarij koji opisuje šta je sve prethodilo toj poznatoj priči. U fokusu je mlada Amerikanka koja je poslana u Rim, kako bi započela život u službi crkve. Stvari izmiču kontroli, nailazi na tamu pod čijim utjecajem dovodi u sumnju vlastitu vjeru, a zavjera koju razotkriva ima za cilj rađanje utjelovljenja zla.

Film režira Arkasha Stevenson, a u ulogama su Nell Tiger Free, Bill Nighy, Ralph Ineson, Sônia Braga, Tawfeek Barhom, Andrea Arcangeli, Maria Caballero, Mia McGovern Zaini, Mario Opinato

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!