Fotografija: Daruvarsko kino ovog tjedna donosi projekcije dva filma/ Foto: POU Daruvar
Galerija
Daruvarsko kino ovog tjedna donosi projekcije dva filma/ Foto: POU Daruvar

U daruvarsko kino ovog tjedna stiže film Belfast - dobitnik Oscara za najbolji scenarij

Kennetha Branagha ovim ljubavnim pismom rodnom gradu osvojio je svoj prvi zlatni kipićNa repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se dva filma. Riječ je o biografskoj drami Belfast i akcijskom trileru Brzina metka. 

Belfast

Život radničke klase u Belfastu 1960-ih, vojni sukobi, prve simpatije, glazba i filmovi – neki su od glavnih motiva u ovoj poluautobiografskoj priči filmaša Kennetha Branagha.

Ovim ljubavnim pismom rodnom gradu Branagh je osvojio svog prvog zlatnog kipića! Od sedam nominacija za prestižnu nagradu 2022. godine, Oskara je osvojio za kategoriju najboljega originalnog scenarija.

Ljeto 1969., devetogodišnjak Buddy odrasta u radničkoj obitelji u sjevernom Belfastu. Dane provodi na ulici, u kojoj živi i sva njegova dalja rodbina, igrajući se s prijateljima. Buddy je sretan, zdrav i siguran.

"Belfast"/ Foto: POU Daruvar
"Belfast"/ Foto: POU Daruvar

No, sve se mijenja kad započnu sjevernoirski sukobi, a Buddy bijeg od novonastale turbulentne stvarnosti pronalazi u filmovima, glazbi i stripovima.

Hoće li njegov otac postati heroj koji je Buddyju sad očajnički potreban? Hoće li njegova majka žrtvovati svoju prošlost kako bi zaštitila njihovu budućnost? Hoće li njegovi baka i djed biti sigurni? Hoće li osvojiti djevojku svojih snova?

Odgovor ćemo pronaći u Buddyjevoj humorističnoj, nježnoj, srceparajućoj i iskrenoj priči o zbunjujućem odrastanju u vrijeme nereda, nasilja, agonija prvih ljubavi te sreće i očaja obitelji koja to sve zajedno prolazi. Sve je to popraćeno pjesmom i smijehom, kako to samo Irci znaju.

Ovaj Oscarom nagrađeni film pogledajte u četvrtak od 20 sati te u subotu i nedjelju od 18 sati.

Brzina metka

U filmu Brzina metka Brad Pitt glumi Bubamaru (Ladybug), nesretnog ubojicu koji je odlučio obavljati svoj posao na mirniji način nakon što su neke misije pošle po zlu. Ipak, sudbina može imati drugačije planove jer Bubamaru nova misija dovodi u sukob sa smrtonosnim ubojicama iz cijelog svijeta – svi s povezanim, ali suprotstavljenim ciljevima u najbržem vlaku na svijetu… i stoga mora pronaći način kako pobjeći.

"Brzina metaka"/ Foto: POU Daruvar
"Brzina metaka"/ Foto: POU Daruvar

Od redatelja filma Deadpool 2, Davida Leitcha, kraj puta tek je početak divlje, nezaustavljive i uzbudljive vožnje kroz moderni Japan.

Brzina metara na rasporedu je u petak, subotu i nedjelju od 20 sati.