Fotografija: Novi nastavak kultnog filma možete pogledati u čak tri termina/ Foto: POU Daruvar
Galerija
Novi nastavak kultnog filma možete pogledati u čak tri termina/ Foto: POU Daruvar

U daruvarsko kino ovog tjedna stiže dugoiščekivani novi nastavak Batmana

Novi nastavak kultnog filma na rasporedu je u petak od 19 te u subotu i nedjelju od 20 sati



Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se dva filma. Riječ je o obiteljskoj avanturi "Škola čarobnih životinja" i akcijskoj krimi drami "Batman".

"Škola čarobnih životinja"

Škola čarobnih životinja šarena je vesela akcijska pustolovina prema istoimenoj knjizi nagrađivane dječje autorice Margit Auer o neobičnoj školi u kojoj djeca dobivaju čarobnu životinju za prijatelja.

Priča prati novu djevojku u gradu – Idu (Emilia Maier). Ida se morala doseliti u novi grad i sada je učenica škole Winterstein. Teško joj je u novom razredu i ne uspijeva sklopiti prijateljstva, pa joj na prvi dan škole pripadne mjesto uz autsajdera Bennija (Leonard Conrads). Jednog dana njezina učiteljica upoznaje djecu s Mortimerom Morrisonom, koji putuje svijetom tražeći “čarobne životinje”. Svaka od ovih životinja je predodređena da postane srodna duša jednom od učenika.

"Škola čarobnih životinja"/ Foto: POU Daruvar
"Škola čarobnih životinja"/ Foto: POU Daruvar

Od svih njih, pridošlica Ida i autsajder Benni prvi su u razredu koji dobiju čarobne prijatelje. Otad Benni uz sebe ima drevnu, mudru kornjaču Henriettu, a Ida ima lukavu lisicu Rabbat. Nova učenica Ida ubrzo će postati zvijezda razreda, a kada u školi počnu nestajati razni predmeti, djeca i čarobne životinje morat će se udružiti kako bi riješili misterij školskog lopova.

Obiteljsku avanturu možete pogledati u četvrtak od 19 sati te u subotu i nedjelju od 18 sati.

"Batman"

U režiji velikog Matta Reevesa, novi film donosi brojne poznate negativce koji dobivaju mračni novi izgled. Paul Dano glumi Riddlera, Zoe Kravitz je Žena mačka, a neprepoznatljivi Colin Farrell pojavljuje se u ulozi zloglasnog Pingvina.

Nakon godina lutanja ulicama Gothama, i s tek nekoliko pouzdanih saveznika – usamljeni osvetnik postaje jedino utjelovljenje pravde među svojim sugrađanima.

"Batman"/ Foto: POU Daruvar
"Batman"/ Foto: POU Daruvar

Kada Gothamovu elitu napadne sadistički ubojica, niz zagonetnih tragova vodi najvećeg istražitelja podzemlja u najmračniju avanturu do sada.

Novi nastavak Batmana na rasporedu je u petak od 19 te u subotu i nedjelju od 20 sati.