Fotografija: Film je ove godine dobio čak dva Zlatna globusa/ Foto: POU Daruvar
Film je ove godine dobio čak dva Zlatna globusa/ Foto: POU Daruvar

U daruvarsko kino ovaj tjedan stiže ovogodišnji dobitnik čak dva Zlatna globusa

Film je imao čak sedam nominacija za ovu prestižnu nagradu. U konačnici Zlatni globus dobio je za najbolji film, dok je oskarovka Emma Stone nagrađena za glavnu žensku ulogu



Na repertoaru daruvarskog kina ovog tjedna nalaze se dva filma. Riječ je o komičnoj drama romansi "Uboga stvorenja" i akcijska povijesna avantura "Tri Mušketira: Milady".

"Uboga stvorenja"

Film je temeljen prema romanu škotskog pisca Alasdaira Graya, a nedavno je od sedam nominacija za Zlatni globus 2024. osvojio dvije i to: za najbolji film te Emma Stone za glavnu žensku ulogu.

Redatelj Yorgos Lanthimos i glumačka zvijezda i dobitnica Oscara – Emma Stone pozivaju vas da sudjelujete u fantastičnoj evoluciji Belle Baxter (Emma Stone), mlade žene koju je s ruba smrti vratio u život briljantni, odvažni znanstvenik dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe).

Priča o mladoj ženi koju je vratio u život briljantni i neortodoksni znanstvenik dr. Godwin Baxter. Pod Baxterovom zaštitom, Bella je željna učenja. Gladna svjetovnosti koja joj nedostaje, Bella odlučuje istražiti svijet i bježi s Duncanom Wedderburnom (Mark Ruffalo), uglađenim i razvratnim odvjetnikom, u vrtložnu avanturu po kontinentima. Slobodna od predrasuda svog vremena, Bella ostaje postojana u svojoj namjeri i zalaže se za jednakost i seksualno oslobođenje.

"Uboga stvorenja" možete pogledati u četvrtak od 19 sati te u petak i nedjelju od 20 sati.

"Tri Mušketira: Milady"

Raskošna adaptacija predstavlja nove likove i brojne lokacije, od slavnog Louvrea do Buckinghamske palače, preko oluka Pariza do opsade La Rochellea…

D’Artagnan je prisiljen udružiti snage s Milady kako bi spasio Constance, koja je oteta pred njegovim očima. No kako je rat najavljen, a Athos, Porthos i Aramis već su se pridružili fronti, tajna iz prošlosti razbija stare saveze. Roman Alexandra Dumasa književni je klasik koji je već nekoliko puta ekraniziran za velika platna.

Film je na rasporedu u petak i nedjelju od 17:30 sati te u subotu od 20 sati.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!