Fotografija: Ove subote na rasporedu je predstava
Galerija
Ove subote na rasporedu je predstava "Vrijeme za bajku"/ Foto: Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku

U Daruvar u subotu stiže nova poslastica za djecu - predstava "Vrijeme za bajku"

Kazališna matineja subotom zamišljena je kao projekt koji će obogatiti, proširiti i upotpuniti kazališno-umjetnički i, općenito, kulturni život grada Daruvara i okolnih mjesta



Sjajan projekt daruvarskog nastavnika Vladana Ivkovića nastavlja se ovog vikenda. Naravno, riječ je o kazališnim matinejama subotom, u sklopu kojih će daruvarski mališani ovog vikenda moći uživati u predstavi Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka "Vrijeme za bajku".

- Vrijeme za bajku je upravo sad… i sad… i sad! Znači uvijek. Bajke pričaju odrasli djeci, djeca odraslima, djeca djeci, ali i odrasli odraslima. Naravno da bajke volimo slušati svi. I svi znamo slušati bajke. I svi smo ih se naslušali. Ali bajku ispričati ipak je nešto sasvim drugačije. Odigrati je još je drukčije. A igrati se bajke je “najdrukčije”!

Prodaja ulaznica na blagajni kina

Upravo to čine njih dvoje, Bajka i Ružica – igraju se. Igraju se bajke o Crvenkapici. Svevremenske bajke koju smo svi nebrojeno puta čuli i znamo napamet svaki detalj i mogli bismo je ispričati i unaprijed i unatrag, pa i dijagonalno. Ali igrati se bajke nešto je još ljepše, punije. Kad se poslije gledanja ove predstave nađete s nekim tko zna i voli igrati, igrajte se ove iste ili neke sasvim druge bajke. Možete čak izmisliti i neku novu, svoju bajku i igrati se, igrati… jer vijeme za bajku je baš uvijek, stoji u opisu ove predstave.

Nastavlja se hvalevrijedan projekt/ Foto: Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku
Nastavlja se hvalevrijedan projekt/ Foto: Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku

Svi zainteresirani u predstavi mogu uživati u daruvarskoj kinodvorani u subotu, 25. veljače, s početkom u 11 sati. Predstava je namijenjena za uzrast od tri godine, pa naviše. Nadalje, prodaja ulaznica bit će na dan predstave oko sat vremena prije početka na kino blagajni, a cijena je 3 eura. 

Podsjetimo, kazališna matineja subotom zamišljena je kao projekt koji će obogatiti, proširiti i upotpuniti kazališno-umjetnički i, općenito, kulturni život grada Daruvara i okolnih mjesta.

Kvalitetne kazališne predstave

Prva predstava "Pahuljasta", Maloga teatra iz Zagreba, na opće oduševljenje idejnog tvorca ovog projekta, ali i svih ostalih, u kinodvoranu privukla je 200-tinjak djece, o čemu više pročitajte OVDJE.

Ulaznice nabavite na dan predstave na blagajni kina/ Foto: Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku
Ulaznice nabavite na dan predstave na blagajni kina/ Foto: Dječje kazalište Branka Mihaljevića u Osijeku

- Sve to što se dogodilo na prvoj matineji jest i cilj ovoga projekta - poticati potrebu za odlaskom na kvalitetne kazališne predstave, razvijati maštu i kreativnost, osvješćivati važnost kulture uopće, postati mudar i redovit posjetitelj kazališta i konzument drugih kulturnih sadržaja. C, poručio je nastavnik Vladan Ivković nakon prve predstave. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!