Fotografija: Sara Stanić i Lela Margitić/Foto: Umjetnička organizacija Thearte
Galerija
Sara Stanić i Lela Margitić/Foto: Umjetnička organizacija Thearte

U Bjelovarskom kazalištu pogledajte predstavu Vitača: Stižu legendarna Lela Margitić i Sara Stanić

Ova neobična predstava obraća se i govori o svim ženama, neovisno o njihovoj dobi, statusu i osobnosti te ulazi u kompleksnu strukturu života žene i svih faza njezine definicije



Legendarna glumica Lela Margitić i zvijezda hrvatskog kazališnog, filmskog i televizijskog glumišta Sara Stanić dolaze danas, 30. siječnja u Bjelovar odigrati duodramu "Vitača". Predstava će se odigrati u prostoru Bjelovarskog kazališta. 

RIječ je o prvoj u nizu profesionalnih predstava koje će se odvijati u narednom razdoblju u Bjelovarskom kazalištu, a kako je pokrovitelj Ministarstvo kulture ulaznice će se moći kupiti prije predstave, koja počinje u 20 sati, i to po cijeni od samo pet eura. 

Po motivima romana Milorada Pavića

„Vitača“, je projekt umjetničke organizacije Thearte. Izvode ju Lela Margitić i Sara Stanić, a radi se o autorskom projektu dramaturginje Kristine Kegljen, koreografkinje Maje Marjančić i redateljice i glumice Sare Stanić. 

Predstava „Vitača“ motivski se oslanja na roman „Predeo slikan čajem“ Milorada Pavića. Sporedna ženska junakinja Vitača uzeta je kao okosnica predstave o ženskom naslijeđu. „Vitača“ se bavi pitanjem tradicije ženskosti i ženstva u odnosu na sve ostale društveno-tjelesne parametre – zaljubljivanje, brak, erotsko iskustvo, rođenje i smrt.

Predstrava Vitača stiže u Bjelovarsko kazalište 30. siječnja/ Foto: Umjetnička organizacija Thearte
Predstrava Vitača stiže u Bjelovarsko kazalište 30. siječnja/ Foto: Umjetnička organizacija Thearte

Dvije glumice traže identitet neovisan o generacijskom naslijeđu. Predstava oslikava život žene kroz plesne i filmske elemente: dok je jedna izvođačica sveprisutna na sceni u neverbalnoj izvedbi, druga predstavlja njenu refleksiju i misao u drugom vremenu i kontekstu. Ova neobična predstava obraća se i govori o svim ženama, neovisno o njihovoj dobi, statusu i osobnosti te ulazi u kompleksnu strukturu života žene i svih faza njezine definicije.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!