Fotografija: Predstava Kuhari na rasporedu je u petak s početkom u 19 sati/ Foto: Teatar to go
Galerija
Predstava Kuhari na rasporedu je u petak s početkom u 19 sati/ Foto: Teatar to go

U bjelovarskom Domu kulture danas pogledajte besplatnu dječju predstavu "Kuhari"

Interaktivno-edukativna predstava donosi klasičnu komediju situacije, koja garantira smijeh i zabavu za male i velike. Neobičan dan u kuhinji pretvorit će se u posebno kazališno iskustvo za pamćenje



Za kraj Bjelovarskog kulturnog ljeta i početak nove školske godine stiže predstava „Kuhari“. Ova poslastica za najmlađe nastala je u okviru svojevrsnog ciklusa komedija za djecu, kojem prethode „Majstori“ i „Botaničari“.

Bjelovarčanin Goran Smoljanović pronašao je, u interaktivnim komedijama, dobar omjer umjetničkog, edukativnog i zabavnog sadržaja za djecu. Iako sve predstave imaju fokus na zajedništvu likova i publike, „Kuhari“ kroz cijelu predstavu provlače vrijednost međusobnog razumijevanja, solidarnosti i lijepog ponašanja.

Djeci je kazalište itekako potrebno

Potreba za tim uočena je preko anketnih upitnika koje su rješavale učiteljice u školama, gdje je Teatar to go gostovao. Većina ispitanica navela je da bi trebalo preko kazališne predstave djeci približiti norme uljudnog ponašanja, s pretpostavkom da bi se na taj način stvorilo ugodnije okruženje za odrastanje.

Radnja predstave „Kuhari“ odvija se oko užurbane kuhinje „Krumpirov pir“, slavnog kuhara Aurelija Debelića i novopečenog pomoćnog kuhara Zdravka. Riječ je o najboljem restoranu u gradu i okolici s najfinijim delicijama od krumpira. Iako je sve spremno za otvaranje, kako je moguće da sve krene u krivom smjeru? 

Bjelovarska premijera predstave je besplatna/ Foto: Teatar to go
Bjelovarska premijera predstave je besplatna/ Foto: Teatar to go

Ova interaktivno-edukativna predstava donosi klasičnu komediju situacije, koja garantira smijeh i zabavu za male i velike. Neobičan dan u kuhinji pretvorit će se u posebno kazališno iskustvo za pamćenje.

Bjelovarska premijera

Predstava okuplja bjelovarsko-osječki autorski tim:

Autor i redatelj: Goran Smoljanović

Glume: Matko Duvnjak Jović, Ivan Pokupić i Goran Smoljanović 

Scenografija: Zdenka Lacina

Kostimografija: Selena Gazda

Glazba: Bojan Sauerborn i Željko Šreng

Grafičko oblikovanje: Dražen Matijašević

Izvršni producent: Ana Šimić Smoljanović

Premijera predstave „Kuhari“ bila je u ožujku ove godine u Osijeku, a sada je došao red na bjelovarsku premijeru.

Predstava "Kuhari“ bit će izvedena u petak, 1. rujna 2023., u 19 sati, u Domu kulture. Ulaz je besplatan, a izvedba je pod pokroviteljstvom Grada Bjelovara.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!