Fotografija: Sutra će u daruvarskoj knjižnici biti sve u znaku jabuka/Foto: Berislava Picek/ CROPIX, Foto: Vlado Kos/CROPIX, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Galerija
Sutra će u daruvarskoj knjižnici biti sve u znaku jabuka/Foto: Berislava Picek/ CROPIX, Foto: Vlado Kos/CROPIX, Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

SVJETSKI DAN JABUKA Daruvarska knjižnica sutra časti s jabukama, čajem, keksima i bombonima

"Želimo i našim članovima i sebi uljepšati dan. Tko ne voli šalicu toploga čaja ili jabuku za ponijeti? Aranžirat ćemo stol i svi zajedno provesti ugodan dan", ističe Ljiljana Budja



Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar krenula je s nacionalnom manifestacijom obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige koji traje od 15. listopada do 15. studenoga godine.

Neke aktivnosti, poput prodaje otpisanih knjiga na češkom jeziku kao i putopisno predavanje Hrvoja Jurića, predstavljanje knjige Arona Baretića već su iza njih. No, isto tako, mnogobrojna su događanja koja tek planiraju realizirati.

Šumi bomboni

Među njima su sutrašnje obilježavanje Svjetskog dana jabuka. Ideju kako to obilježiti dobila je knjižničarka Ljiljana Budja.

Djelatnice daruvarske knjižnice/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Djelatnice daruvarske knjižnice/Foto: Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

- S obzirom da je jabuka zdravo voće, te da svi jako dobro znamo izreku: "Jedna jabuka na dan, tjera doktora iz kuće van", odlučili smo naše članove iznenaditi jabukama i proizvodima od jabuka. Nešto slično ljetos smo imali s limunadom koja je oduševila naše korisnike. Petkom nam je i inače frekventan dan u knjižnici pa ćemo sutra od 9 do 12 sati pripremiti za naše korisnike svježe jabuke koje će moći ponijeti sa sobom. Pripremit ćemo im čaj od jabuka, čajne kekse te popularne bombone od jabuka, Šumi, ako se sjećate iz djetinjstva, priča nam Ljiljana. 

Iako ne pripremaju ništa veliko, raduju se, priznaje, što će obradovati svoje članove koje cijene i vole.

Ostale aktivnosti

- Želimo i njima i sebi uljepšati dan. Tko ne voli šalicu toploga čaja ili jabuku za ponijeti? Aranžirat ćemo stol i svi zajedno provesti ugodan dan, ističe Ljiljana koja je ujedno najavila i nešto slično za djecu. U središtu će biti kakao... No, zasad ne žele otkrivati previše detalja.

Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar
Pučka knjižnica i čitaonica Daruvar

U svakom slučaju, u daruvarskoj knjižnici i nakon najavljenog dana posvećenog jabukama, pripremaju mnoštvo aktivnosti u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige.

Već idućega tjedna u Daruvaru će se održati sastanak čitateljskog kluba Enigma, kao i Čitanje naglas. Sve ostale aktivnosti najavit ćemo posebno kako bi na vrijeme mogli pronaći nešto za sebe.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!