Fotografija: Stipe Božić održat će danas svoje prvo predavanje u Pakracu/Foto: Duje Klaric/CROPIX
Stipe Božić održat će danas svoje prvo predavanje u Pakracu/Foto: Duje Klaric/CROPIX

Stipe Božić u Pakracu: "Poznati alpinist pričat će o Everestu i predstaviti knjigu Penjačevi zapisi"

U ovoj jedinstvenoj knjizi Božić ispisuje neku vrstu autobiografije u kojoj možemo pratiti etape njegovog životnog puta, ističe Monika Lucić Fider, ravnateljica Gradske knjižnice PakracU sklopu ovogodišnjeg obilježavanja Dana grada Pakraca, 15. ožujka (srijeda), u 18 sati, u prostoru Gradske vijećnice u kompleksu Janković gostovat će alpinist, pisac, fotograf, filmski snimatelj i redatelj - Stipe Božić, piše Pakrački list. 

Na svom prvom pakračkom gostovanju Stipe Božić održat će putopisno predavanje o Everestu, ali i predstaviti novu knjigu, Penjačevi zapisi, koja ovih dana izlazi u nakladi izdavačke kuće V.B.Z.

Autobiografija

U ovoj jedinstvenoj knjizi Božić ispisuje neku vrstu autobiografije u kojoj možemo pratiti etape njegovog životnog puta - odrastanje u Zavojanima ispod planine Sv. Mihovil, selidba u Split, prvi planinarski izleti, prvi alpinistički usponi i strast i energija kojom su oni zagospodarili njegovim životom, služenje vojnog roka, rad u splitskom građevinskom poduzeću, navigavanje na brodu, rad u Sudanu, zapošljavanje na Hrvatskoj televiziji, predano služenje u Gorskoj službi spašavanja, prvi brak, drugi brak, odnosi s djecom, svi najveći uspjesi, ali i sve tragedije koje su mu se dogodile – sve je to opisano u ovoj knjizi, stoji u pozivu Monike Lucić Fider, ravnateljice Gradske knjižnice Pakrac,  piše Pakrački list.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!